Πρώτος ημιτελικός στο Wimbledon για τον Μεντβέντεφ
i

© Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Πρώτος ημιτελικός στο Wimbledon για τον Μεντβέντεφ

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:01 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 12.07.2023

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ χρειάστηκε πέντε σετ κόντρα στον Κρίστοφερ Γιούμπανκς για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Wimbledon.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ προκρίθηκε στον ημιτελικό του Wimbledon. Ο Ρώσος τενίστας επιβλήθηκε με 6-4, 1-6, 4-6, 7-6(4), 6-1 του Κρίστοφερ Γιούμπανκς και θα παίξει στην τετράδα του βρετανικού major για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Μεντβέντεφ έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στον Αμερικανό. Ο Γιούμπανκς προηγήθηκε με 2-1 σετ και έδειχνε ικανός για τη νέα απόλυτη έκπληξη, λίγες ημέρες μετά την πρόκρισή του σε βάρος του Στέφανου Τσιτσιπά. Ωστόσο, στο κρίσιμο πέμπτο σετ ο Μεντβέντεφ έδειξε ότι δεν αστειεύεται. 

Ο Ρώσος έκανε γρήγορα το μπρέικ στο πρώτο σετ, που ήταν και το καθοριστικό σημείο για το 6-4 υπέρ του Μεντβέντεφ. Ο Γιούμπανκς, όμως είχε ηχηρή απάντηση. Ο Αμερικανός κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-1 και με 2-0 στο τρίτο, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος για το 6-4 και το 2-1 στα σετ.

Εξαιρετικά αμφίρροπο ήταν το τέταρτο σετ. Ο Γιούμπανκς αντιμετώπισε με επιτυχία δύο ευκαιρίες του Μεντβέντεφ για μπρέικ και στη συνέχεια προστάτεψε το σερβίς του για να οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Ρώσος ήταν πιο ψύχραιμος και δεν φάνηκε να απειλείται για το 7-4.

Στο πέμπτο σετ, ο Μεντβέντεφ έδειξε γιατί ήταν εξαρχής το φαβορί της αναμέτρησης. Ο Ρώσος έκανε δύο μπρέικ, προηγήθηκε με 4-0 και στη συνέχεια έκλεισε τον αγώνα χωρίς προβλήματα. Ο Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό είτε τον Αλκαράθ είτε τον Ρούνε. Ο Ρώσος μετράει τέσσερις νίκες σε 5 ημιτελικούς Grand Slam που έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν.