Παραμένει στην Καλιφόρνια, αλλά αλλάζει Κολέγιο ο Αντρέι Στογιάκοβιτς (vids)
i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Παραμένει στην Καλιφόρνια, αλλά αλλάζει Κολέγιο ο Αντρέι Στογιάκοβιτς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:11 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 28.04.2024

Ο γιός του ακαταμάχητου βετεράνου All-Star NBAer και πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Πέτζα Στογιάκοβιτς, Αντρέι, αποφάσισε να φύγει από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αλλά παραμένει στην ίδια πολιτεία και θα συνεχίσει την πορεία του στο Κολεγιακό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Καλιφόρνια Γκόλντεν Μπέαρς.

Γεννήθηκε πριν από σχεδόν 20 χρόνια (7 Αυγούστου 2004) στγ Θεσσαλονίκη, τον τόπο καταγωγής της μητέρας του Αλέκας Καμηλά, αλλά ουσιαστικά μεγάλωσε στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, τον καιρό που ο πατέρας του Πέτζα Στογιάκοβιτς σάρωνε στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς.

Ο νεαρός Σερβοέλληνας αθλητής, τελείωσε το γυμνάσιο (Ζεσουίτ) στο Καρμικαέλ της Καλιφόρνιας και όλες του οι αναμνήσεις «έρχονται» από την πολιτεία της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Όταν κλήθηκε να αποφασίσει σε ποιο κολέγιο θα σπουδάσει και θα αναπτύξει (πέραν από τις γνώσεις του και...) τα αγωνιστικά του προσόντα δεν χρειάστηκε να μετακομίσει μακριά. Πήγε στο Στάνφορντ. Τώρα αποφάσισε να μετεγγραφή σε ένα άλλο Κολέγιο της περιοχής και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα εμφανίζεται με τους Καλιφόρνια Γκόλντεν Μπέαρς.

Παρά το γεγονός ότι με το άκουσμα της πιθανότητας να εγκαταλείψει το Στάνφορντ τον διεκδίκησαν κορυφαία προγράμματα της χώρας, όπως αυτό του Κεντάκι, του Νορθ Καρολάινα και του Μίτσιγκαν, ο Αντρέι Στογιάκοβιτς αποφάσισε να μείνει κοντά στο... σπίτι του.

Μάλιστα, επισκέφτηκε το camp των Γκόλντεν Μπέαρς, εντυπωσιάστηκε με την γνωριμία του με τον κόουτς Μαρκ Μάντσεν (πρώην NBAer) και πήρε την οριστική του απόφαση.

O Αντρέι Στογιάκοβιτς εντυπωσιάζει στις ΗΠΑ, παρακολουθεί τον Ολυμπιακό και δεν έχει διαλέξει ακόμα αν θα παίξει στην εθνική της Ελλάδας ή της Σερβίας (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

11:10 - 04.04.2023

O Αντρέι Στογιάκοβιτς εντυπωσιάζει στις ΗΠΑ, παρακολουθεί τον Ολυμπιακό και δεν έχει διαλέξει ακόμα αν θα παίξει στην εθνική της Ελλάδας ή της Σερβίας (vid)

Ο 18χρονος γιος του Πέτζα Στογιάκοβιτς και της Αλέκας Καμηλά ετοιμάζεται για το Κολεγιακό πρωτάθλημα (με το Στάνφορντ), δηλώνει εντυπωσιασμένος με την πορεία του Ολυμπιακού και ακόμα δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση για το ποια υπηκοότητά του θα επιλέξει όσον αφορά τη συμμετοχή του στις εθνικές ομάδες.

Ως πρωτοετής με το Στάνκοφ ο ύψους 201 εκατοστών γκαρντ/φόργουορντ, που έχει αποκτήσει αρκετά από τα χαρίσματα του πατέρα του, είχε 7,8 πόντους και 3,4 ριμπάουντ μέσο όρο. Η προοπτική που έχει το παιχνίδι του όμως, είναι πολύ μεγάλη και οι Αμερικάνοι θεωρούν πως αργά ή γρήγορα το ΝΒΑ θα ασχοληθεί στην πράξη και με σοβαρότητα μαζί του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντρέι Στογιάκοβιτς στο άμεσο μέλλον θα κληθεί να αποφασίσει και με ποια εθνική ομάδα θα αγωνιστεί. Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του έχει πει πως ακόμα δεν ξέρει αν θα διαλέξει την Σερβία ή την Ελλάδα, ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως ο στόχος του είναι να κάνει μία μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ, όπως ο πατέρας του!