Πέταξε για Θεσσαλονίκη χωρίς αλλαγή και με μόνο στόχο το «διπλό» η ΑΕΚ

Πέταξε για Θεσσαλονίκη χωρίς αλλαγή και με μόνο στόχο το «διπλό» η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 18:08 - 01.03.2024

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ (02/03, 18:45), με τον Ηλία Ζούρο να μην έχει στη διάθεσή του τους Τζάστιν Τίλμαν και Δημήτρη Φλιώνη, την ίδια ώρα που η Ένωση δεν προχώρησε σε αλλαγή στο ρόστερ της.

Σε ρυθμούς... Stoiximan Basket League κινείται η ΑΕΚ, η οποία επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά από ένα διάστημα απραξίας της τάξεως των δύο εβδομάδων. Η Ένωση ετοιμάζεται για μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση, κόντρα στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, η οποία αναμένεται να κρίνει πολλά για την μάχη της έκτης θέσης. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να βάλουν τέλος στο πολύ άσχημο πρώτο δίμηνο του 2024, με 9 ήττες σε 10 αγώνες, σε Ελλάδα και Ευρώπη και παράλληλα να κάνουν νέο ξεκίνημα στη σεζόν.

Ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του προετοιμάστηκαν εντατικά το τελευταίο διάστημα, με τον Έλληνα κόουτς να περνάει όλο και περισσότερο τα δικά του αγωνιστικά «θέλω» στην ομάδα. Το παιχνίδι της Ένωσης άλλωστε, με τον 57χρονο προπονητή στο τιμόνι, αρχίζει από την άμυνα, κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα δεδομένα που είχε φέρει ο Πλάθα επί των ημερών του.

Οι «κιτρινόμαυροι» προπονήθηκαν στο κλειστό των Λιοσίων και κατόπιν αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη. Δημήτρης Φλιώνης και Τζάστιν Τίλμαν έμειναν εκτός και δεν ταξίδεψαν με την υπόλοιπη αποστολή, ενώ και ο Λάνγκστον Χολ έμεινε στην Αθήνα. Η Ένωση δεν προχώρησε σε αλλαγή στο ρόστερ της, κάτι που αναμένεται να γίνει με το πέρας του αγώνα του Σαββάτου και ενόψει της αναμέτρησης με τον Προμηθέα στο -άδειο, λόγω τιμωρίας από την ΔΕΑΒ- κλειστό των Λιοσίων.

Ενόψει του αγώνα στο PAOK Sports Arena ο Ηλίας Ζούρος μίλησε για τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης, λέγοντας: «Πρόκειται για μία αναμέτρηση ειδικών συνθηκών, λόγω της μεγάλης διακοπής του Πρωταθλήματος, εξαιτίας του Κυπέλλου και των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων, αλλά και επειδή ο αντίπαλός μας έχει νέο προπονητή. Αναγνωρίζουμε τη δυναμική του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ενισχυθεί, ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Θεωρώ, ότι στο διάστημα της προετοιμασίας μας προσπαθήσαμε πολύ, ώστε να παρουσιάσουμε στην Πυλαία την καλύτερη δυνατή εικόνα μας».

Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής