AEK: Αποφάσεις χωρίς βιασύνη για την επόμενη σεζόν

Καντζούρης και παίκτες της ΑΕΚ

AEK: Αποφάσεις χωρίς βιασύνη για την επόμενη σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 11:50 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 04.05.2023

Η ΑΕΚ έχει μπει ήδη σε διαδικασία εκκίνησης του σχεδιασμού της ερχόμενης σεζόν, όμως στο κιτρινομαυρο στρατόπεδο θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο ως σύμμαχο για κάθε απόφαση.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα για την ΑΕΚ, καθώς η πρόκριση στα ημιτελικά της Basket Lrague δεν ήρθε. Έπειτα από δύο αρκετά έντονα παιχνίδια κόντρα στο Περιστέρι, οι κιτρινόμαυροι γνώρισαν ισάριθμες ήττες και έμειναν εκτός συνέχειας στα πλέι οφ.

Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει την κιτρινόμαυρη ΚΑΕ στο να ξεκινήσει ήδη το σχεδιασμό για την ερχόμενη σεζόν, όπου σκοπός είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να παρουσιάσει ένα ρόστερ ανταγωνιστικό και γεμάτο και να καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω στην Basket League, όπου για δεύτερη διαδοχική σεζόν έμεινε εκτός συνέχειας από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Η πρώτη κίνηση της επόμενης μέρας έγινε με την προσθήκη του Ζώη Καράμπελα, που αγωνίστηκε ως δανεικός στον Απόλλωνα Πάτρας και την ερχόμενη σεζόν θα βρίσκεται κανονικά στο ρόστερ της ομάδας, ενισχύοντας τον ελληνικό κορμό.

Το επόμενο βήμα σχετίζεται με τον προπονητή. Το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων της ομάδας. Ήδη άλλωστε έγινε μια πρώτη συνάντηση με τον Ηλία Καντζούρη, σε πολύ καλό κλίμα, με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη εβδομάδα, ότα και θα συζητήσουν πιο διεξοδικά για την επόμενη σεζόν.

Την ίδια στιγμή όμως στην ΑΕΚ δεν θέλουν να πάρουν καμία απόφαση εν θερμώ, θέλοντας να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα πριν αποφασίσουν. Πίεση χρόνου δεν υπάρχει, καθώς δεν έχει μπει καν το καλοκαίρι ακόμα και έτσι στην Ένωση θέλουν να είναι 101% σίγουροι για κάθε απόφαση που θα πάρουν σχετικά με το ρόστερ. Κάτι που σημαίνει πως η ομάδα λειτουργεί χωρίς βιασύνη στην παρούσα φάση.

Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ δεν αφήνουν στην... τύχη του και το θέμα των ban που έχει επιβάλλει η FIBA, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται να  γίνουν κινήσεις ώστε να αρθούν οι απαγορεύσεις από την παγκόσμια ομοσπονδία, προκειμένου να  προχωρήσει η Ένωση τον μεταγραφικό σχεδιασμό της για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Tags: