Η ΑΕΚ - δεν αλλάζει - και φουλάρει για το Κύπελλο
i

Ο Φρέιζιερ με τον Καντζούρη / © Intime

Η ΑΕΚ - δεν αλλάζει - και φουλάρει για το Κύπελλο

Πάρης Τσελεπίδης • 20:57 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Ηλίας Καντζούρης κοουτσάρισε την ΑΕΚ κόντρα στην Λιμόζ με πυρετό οδηγώντας την παρόλα αυτά στην ανατροπή και στη νίκη. Ωστόσο ο τεχνικός της «Ένωσης» έχει εν όψει της συνέχειας της χρονιάς μεγαλύτερο το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η νίκη επί της Λιμόζ που έβαλε την ΑΕΚ ακόμη πιο γερά στο κόλπο της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του φετινού Basketball Champions League ανήκει πλέον στο χρονοντούλαπο. Η ανατροπή από το -20 είναι ακόμη μία ωραία ανάμνηση για τις ικανότητες της φετινής ομάδας υπό τις οδηγίες του Ηλία Καντζούρη που πλέον φουλάρει τις μηχανές της για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδος με το δεδομένο να είναι το εξής. Ότι αυτό είναι το ρόστερ που θα πάει να το διεκδικήσει.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μέχρι το Ηράκλειο δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στο ρόστερ της ΑΕΚ. Αυτή προκύπτει εξάλλου και από την ξεκάθαρη θέση των ανθρώπων της ομάδας. «Μπροστά μας έχουμε το στόχο του Κυπέλλου», χωρίς να υπάρχει λόγος να πούνε κάτι παραπάνω για το τι έχουνε στο μυαλό του. Πως μέχρι τότε δεν θα υπάρξει η παραμικρή αλλαγή στο ρόστερ. Μπορεί ούτε και μετά στη διάρκεια της διακοπής που ακολουθεί για τα δύο παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας. Τα δύο τελευταία στον δρόμο της πρόκρισής της στη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες.

Με τον τρόπο αυτό στην ΑΕΚ βάζουνε τέλος στην όποια φημολογία καλά κρατεί εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδας όσον αφορά τον Τιμ Φρέιζιερ. Τον Αμερικανό γκαρντ με θητεία στο ΝΒΑ που είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι με την Λιμόζ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων όπου έμεινε άποντος αγωνιζόμενος για 5'37'' στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ όμως κέρδισε και το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και όχι ατομικό όπως το τένις με τον Καντζούρη να είδε την ομάδα του και χωρίς τον Φρέιζιερ να επιστρέφει από το -20 του 17-37 και να φθάνει στη νίκη με 82-72.

«Σειρήνες» για Φρέιζιερ στην ΑΕΚ και επίλυση των ΒΑΝ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:09 - 16.01.2023

«Σειρήνες» για Φρέιζιερ στην ΑΕΚ και επίλυση των ΒΑΝ

Τη στιγμή που ο Ηλίας Καντζούρης έχει δώσει διήμερο ρεπό στους παίκτες της ΑΕΚ έχει αναπτυχθεί φημολογία για τον Τιμ Φρέιζιερ αλλά και πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουνε τακτοποιηθεί τα θέματα με τα ΒΑΝ.

Κάτι που επίσης είναι αλήθεια είναι πως στην ΑΕΚ όπως και σε κάθε ομάδα τσεκάρουνε την αγορά καθημερινά για να είναι έτοιμοι για το οτιδήποτε. Κι όσο για τον Φρέιζιερ με τη σειρά του επί του παρόντος δεν έχει κάποια πρόταση στα χέρια του, και φροντίζει να έχει το μυαλό του μόνο στην «Ένωση» και τις υποχρεώσεις. Ο Αμερικανός γκαρντ εξάλλου φροντίζει να το δείχνει και στις προπονήσεις όπως συνέβη και σήμερα μετά το χθεσινό ρεπό του Καντζούρη προς τους παίκτες του για να τους δώσει ανάσες μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η επανεμφάνιση του Μάντσεν

Το δείγμα ότι ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει το μυαλό του πλέον στην πρόκληση του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου της Κρήτης 16-19 Φεβρουαρίου φαίνεται και από δύο ακόμη στοιχεία. Ο πρώτος από το ότι στο παιχνίδι με την Λιμόζ για το BCL έβαλε για ψυχολογικούς λόγους αλλά τον έβαλε στην αποστολή του τον ανέτοιμο διεθνή Φιλανδό φόργουορντ Αλεξάντερ Μάντσεν. Και δεύτερον ότι δεν θέλει να συζητάει ότι η ομάδα του είναι σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά της ευρωπαϊκής της πορείας. Όσο για την παρουσία του Μάντσεν είχε να κάνει και με το γεγονός ότι στο BCL δεν υπάρχει ο περιορισμός των έξι ξένων όπως στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις όπου στην ΑΕΚ πρέπει να αποφασίζουνε ποιον από τους εφτά θα αφήνουνε εκτός ανήμερα του παιχνιδιού τους.

Το έκανε συνήθεια: Επέστρεψε από το -20 και ισοπέδωσε τη Λιμόζ η ΑΕΚ (82-72)!
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

21:28 - 07.02.2023

Το έκανε συνήθεια: Επέστρεψε από το -20 και ισοπέδωσε τη Λιμόζ η ΑΕΚ (82-72)!

Η ΑΕΚ έφτασε να χάνει με 20 πόντους από τη Λιμόζ στα Άνω Λιόσια, όμως με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και πήρε τη νίκη με 82-72. Τρίτο ματς της ΑΕΚ που επιστρέφει από διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων σε ένα ημίχρονο!

«Μπροστά μας έχουμε το Λαύριο που θέλει πολύ προσοχή», είναι η απάντησή του όπως φροντίζει να κάνει πάντα στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας ότι και αν πιστεύει μέσα του. Και πράγματι αυτό είναι το επόμενο παιχνίδι για την ΑΕΚ το απόγευμα του Σαββάτου (11/02, 19:15) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Σε ένα παιχνίδι όπου η «Ένωση» πέραν του Δημήτρη Μαυροειδή που είναι ακόμη ανέτοιμος στη σύνθεσή της δεν θα έχει και τον Ανδρέα Πετρόπουλο που ταλαιπωρείται από πνευμονία.

Tags: