Η αποτυχημένη σεζόν «δείχνει» τον δρόμο για την επόμενη μέρα της AEK Betsson

Τζόρνταν ΜακΡέι

Η αποτυχημένη σεζόν «δείχνει» τον δρόμο για την επόμενη μέρα της AEK Betsson

Χρήστος Τσάλτας 13:15 - 25.03.2024

Η ΑΕΚ Betsson δεν κατάφερε να βρεθεί στο πρώτο bracket του πρωταθλήματος, θα παίξει για τις θέσεις 7-12 και η επισφράγιση της αποτυχίας δίνει το... σύνθημα για την επόμενη μέρα.

Από το βράδυ του Σαββάτου η ΑΕΚ Betsson δεν κρατούσε στα χέρια της την έκτη θέση της βαθμολογίας. Η ήττα από το Περιστέρι και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή ήταν οδυνηρός για τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του, που πλέον περίμεναν τα αποτελέσματα της Κυριακής, στα παιχνίδια Κολοσσός Ρόδου-Μαρούσι και Καρδίτσα-ΠΑΟΚ. Σε μια αγωνιστική που 3 παιχνίδια είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον το ένα διεξήχθη ένα 24ωρο νωρίτερα, πράγμα ακατανόητο για τα μπασκετικά δεδομένα.

Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα σε κανένα από τα δύο γήπεδα. Κολοσσός και Καρδίτσα προστάτευσαν τις έδρες τους (αυτό που δεν έκανε η ΑΕΚ Betsson δηλαδή σε όλο τον δεύτερο γύρο) και οι Ροδίτες θα βρίσκονται στην εξάδα και η Ένωση θα παλέψει με... έπαθλο την έβδομη θέση.

Για μια ομάδα που ξεκίνησε με βλέψεις για διεκδίκηση τίτλων η εξέλιξη αυτή επί της ουσίας είναι η επισφράγιση μιας απόλυτα αποτυχημένης σεζόν. Κανένας από τους βασικούς στόχους που τέθηκαν δεν επετεύχθη, με αποκορύφωμα την απουσία από την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Πλέον η ΑΕΚ Betsson οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Και το μπροστά είναι μόνο η επόμενη μέρα της ομάδας. Οι αλλαγές αναμένεται να είναι πολλές, με τον Μάκη Αγγελόπουλο να έχει μπροστά του πολύ κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας. Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι «καυτό» σε όλα τα επίπεδα. Από το διοικητικό, που ήδη έχουν αρχίζει να γίνονται οι πρώτες ζυμώσεις, ως και το αγωνιστικό, που αναμένεται να χτιστεί με νέα βάση και θα πρέπει να τεθεί σε πρώτο πλάνο η δημιουργία μιας εντελώς νέας κατάστασης, που δεν θα έχει σχέση με όσα βίωσε η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση μετά και την εξέλιξη του Σαββατοκύριακου, αυτό που προέχει πλέον είναι να τεθεί το πλάνο για την επόμενη μέρα και πώς θα αποφευχθούν τα λάθη της φετινής σεζόν.