Το μαρτύριο της σταγόνας...

ΑΕΚ

Το μαρτύριο της σταγόνας...

Χρήστος Τσάλτας 23:59 - 23.03.2024

Είναι κάποιες φορές που οι λέξεις χάνουν τα λόγια τους. Αυτό που έχει καταφέρει φέτος η ΑΕΚ Betsson είναι πραγματικά ασύλληπτο στα χρονικά. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που όποιος πηγαίνει στο κλειστό των Λιοσίων για να παρακολουθήσει την AEK Betsson φεύγει απ΄οτι γήπεδο με αίσθημα απόλυτης απογοήτευσης, παγωμάρας και «αδειάσματος». Αυτό έχει καταφέρει (περί κατορθώματος πρόκειται) η Ένωση που αλλιώς ξεκίνησε το καλοκαίρι και μέσα στο 2024 πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η ήττα από τον Προμηθέα, στο πρωτάθλημα, ήταν ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο. Στο παιχνίδι με το Περιστέρι όσοι βρέθηκαν στο κλειστό των Λιοσίων και όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση από την τηλεόραση θα κατάλαβαν τι σημαίνει το μαρτύριο της σταγόνας. Διότι για ακόμα ένα παιχνίδι η ΑΕΚ Betsson έχασε με τον ίδιο τρόπο.

Στις αρχές της τρίτης περιόδου βρέθηκε στο -10, δίχως να έχει καθαρό μυαλό και λύσεις, όμως από εκεί γύρισε τον διακόπτη και βελτίωσε την εικόνα της. Κατάφερε μάλιστα λίγο πριν από το τέλος, στο 35' συγκεκριμένα, να προηγηθεί με 5 πόντους διαφορά. Και πάλι όμως βρήκε τον τρόπο να χάσει.

Δεν είναι πλέον πολλοί διαφορετικοί οι τρόποι που χάνει αγώνες η Ένωση. Είναι ένας. Επιστρέφει στο ματς στην τρίτη περίοδο, σκορπάει ελπίδα για νίκη, όμως την κρίσιμη ώρα γκρεμίζει όσα με κόπο έχτιζε όλο το προηγούμενο διάστημα. Και στο τέλος σε κάνει να αδειάζεις και να μην έχεις δύναμη...

Στο παιχνίδι με το Περιστέρι οι παίκτες του Ζούρου είχαν διάθεση, δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για το αντίθετο. Δεν φτάνει όμως η διάθεση για να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Ειδικά στην έδρα της η ομάδα του Ζούρου μετράει μόνο ήττες στο 2024, πιο συγκεκριμένα έχει 8 αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την καταμέτρηση να συνεχίζεται.

Η σεζόν είναι εφιαλτική, δεν περίμενε κανείς το παιχνίδι με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη για να διαπιστώσει κάτι αντίθετο. Το χειρότερο στην όλη υπόθεση είναι πως όσο περνάνε οι μέρες τα πράγματα αντί να καλυτερεύουν, γίνονται όλο και χειρότερα. Η ομάδα έχει εθιστεί στην ιδέα της ήττας, που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Υπάρχουν στιγμές (την κρίσιμη ώρα πάντα) που οι παίκτες του Ζούρου δίνουν την εντύπωση πως κάτι θα γίνει λάθος και θα πάει στράφι όλη η προσπάθεια.

Σαν να έχει συμβιβαστεί το γκρουπ με την ιδέα της ήττας, όταν το παιχνίδι φτάνει στην κρίσιμη στιγμή και αποδέχεται την μοίρα του. Κάτι που δεν μπορεί να γυρίσει ούτε με μια νίκη, ούτε με ένα καλό ημίχρονο. Η σεζόν έχει γραφτεί ως η πιο αποτυχημένη επί εποχής Μάκη Αγγελόπουλου και αυτό δεν αλλάζει . Και μόνο με κάποιο θαύμα θαυμάτων θα αλλάξει κάτι στη συνέχεια της σεζόν.

Διότι στο παιχνίδι με το Περιστέρι οι κιτρινόμαυροι είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν την υπόθεση εξάδα και δεν το έκαναν. Για ακόμα μια φορά...