Πιάνει δουλειά η ΑΕΚ: Οι παρόντες, οι απουσίες και το πλάνο του Πλάθα

Τίλμαν, ΜακΡέι, Ραντλ, Χολ, ΜακΛεμορ

Πιάνει δουλειά η ΑΕΚ: Οι παρόντες, οι απουσίες και το πλάνο του Πλάθα

Χρήστος Τσάλτας 19:37 - 21.08.2023

Η ΑΕΚ αφήνει στην άκρη τις διακοπές και την ξεκούραση και μπαίνει ξανά σε ρυθμό προετοιμασιας, με την επίσημη «πρώτη» της νέας σεζόν να βρίσκεται προ των πυλών, στην οποία όμως θα υπάρχουν και απουσίες.

Διακοπές τέλος για την ΑΕΚ, η οποία πλέον μετράει αντίστροφα για την έναρξη των προπονήσεων, ενόψει μιας πολύ απαιτητικής και ιδιαίτερης σεζόν. Η αγωνιστική περίοδος 2023-24 είναι ιστορική, με την Ένωση να συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της και ως κε τούτου ο πήχης βρίσκεται ψηλά.

Για το λόγο αυτό ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του φρόντισαν να ενισχύσουν το ρόστερ, παρέχοντας στον Ζοάν Πλάθα όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να χτίσει την ΑΕΚ της νέας σεζόν όπως εκείνος θέλει.

Ουσιαστικά η αυλαία για τη σεζόν που έρχεται άνοιξε την Κυριακή (20/08), ημέρα κατά την οποία οι άνθρωποι της ομάδας υποδέχτηκαν τους ξένους της νέας σεζόν. Μφιόντου Καμπενγκέλε, Μπεν ΜάκΛεμορ, Τζόρνταν ΜακΡέι, Λάνγκστον Χολ, Τζάστιν Τίλμαν και Τσέισον Ραντλ ήταν οι παίκτες τους οποίους υποδέχτηκε η Ένωση, ωστόσο δεν είναι όλοι οι ξένοι της νέας σεζόν.

Αυτό γιατί απουσίαζε από τις αφίξεις ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που βρίσκεται στην αποστολή της Λιθουανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων. Ο έμπειρος φόργουορντ μαζί με τον Μανώλη Χατζηδάκη είναι οι δύο εκπρόσωποι της ΑΕΚ στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού του καλοκαιριού, ενώ ταυτόχρονα είναι και οι δύο παίκτες που θα πάρουν απουσία από την προετοιμασία της ομάδας.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι Έλληνες του ρόστερ (Δημήτρης Φλιώνης, Όμηρος Νετζήπογλου, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου) βρίσκονται στην Αθήνα και ανανμένεται να μπουν κανονικά σε ρυθμό πρποπονήσεων από την Τετάρτη, όταν αρχίσει η δουλειά για την Ένωση.

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις την Δευτέρα και την Τρίτη (21-22/08), πριν η Ένωση δώσει ραντεβού στο παρκέ υπό τις οδηγίςς του Ζοάν Πλάθα.

Πιλάβιος και Ματαλιωτάκης στην προετοιμασία

Προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των απουσιών στην προετοιμασία της ΑΕΚ αναμένεται να πάρουν μέρος δύο παίκτες. Πρόκειται για τους Αλφη Πιλάβιο και Μανώλη Ματαλιωτάκη, που θα προπονηθούν με την Ένωση υπό τις οδηγίες του Ισπανού προπονητή.

Η Ένωση άλλωστε βρίσκεται στην αναζήτηση ενός ακόμα Έλληνα παίκτη, ώστε να αποτελέσει συμπληρωμα στο ρόστερ για τις θέσεις των φόργουορντ, οπότε δεν αποκλείεται να δοθεί μια θέση σε έναν από τους δύο παίκτες εφόσον δείξουν καλά στοιχεία στις προπονήσεις των επόμενων ημερών.

Ο Πλάθα βάζει τη σφραγίδα του

Ζοάν Πλάθα

Σε αυτή την προετοιμασία αναμένεται να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα. Ο Ζοάν Πλάθα θα ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας ΑΕΚ, έχοντας όλα τα υλικά για να φτιάξει κάτι πολύ καλό. Οι κιτρινόμαυροι παρείχαν στον Ισπανό προπονήτή λύσεις από το πάνω ράφι της αγοράς, υπηρετώντας στο ακέραιο το πλάνο που είχαν εκπονίσει από το ξεκίνημα της συνεργασίας τους.

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο Sportal: «Ήρθα για να γίνω ο ηγέτης της ΑΕΚ»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16:05 - 21.08.2023

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο Sportal: «Ήρθα για να γίνω ο ηγέτης της ΑΕΚ»

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ έφτασε στην Ελλάδα και «συστήνεται στον κόσμο της ΑΕΚ μέσω του Sportal. Ο Αμερικανός άσος μιλάει για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αναφέρεται στο ρόλο του εντός των τειχών και θέτει τον πήχη για την προσπάθεια της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ισπανός κόουτς από τις πρώτες μέρες θα έχει την ευκαιρία να βάλει τις βάσεις, περνώντας επί τάπητος τη φιλοσοφία του, που αποτυπώνεται στο γρήγορο μπάσκετ, αλλά και τη σωστή λήψη αποφάσεων. Κάτι που θέλει να βγάλει στην ΑΕΚ της νέας σεζόν στο μέγιστο βαθμό.