Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο Sportal: «Ήρθα για να γίνω ο ηγέτης της ΑΕΚ»

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στην Αθήνα για την ΑΕΚ

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο Sportal: «Ήρθα για να γίνω ο ηγέτης της ΑΕΚ»

Χρήστος Τσάλτας 16:05 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 25.08.2023

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ έφτασε στην Ελλάδα και «συστήνεται στον κόσμο της ΑΕΚ μέσω του Sportal. Ο Αμερικανός άσος μιλάει για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αναφέρεται στο ρόλο του εντός των τειχών και θέτει τον πήχη για την προσπάθεια της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η ΑΕΚ της νέας σεζόν έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Η Ένωση μπαίνει σε μια ιστορική σεζόν, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και άπαντες στην ομάδα θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με πρώτο τον Μάκη Αγγελόπουλο, που μαζί με τους συνεργάτες του, αποφάσισε να χτίσει μια ομάδα ισχυρή σε όλα τα επίπεδα.

Την σεζόν 2023-24 η Ένωση θέλει να είναι πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και έτσι κάθε κίνηση που έγινε, ιδίως όσον αφορά τους ξένους παίκτες, ήταν προς την κατεύθυνση αυτή. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν κινήσεις που τους ανέβασαν επίπεδο, με τον Μπεν ΜάκΛεμορ να είναι η πλέον χαρακτηριστικότερη όλων.

Ο απόφοιτος του Κάνσας πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Ευρώπη, με την ΑΕΚ να του δίνει τη δυνατότητα να ηγηθεί και να δείξει μια διαφορετική πτυχή του. Άλλωστε κατά το ταξίδι του προς τη χώρα μας ο Αμερικανός άσος φρόντισε να μπει ήδη στο κλίμα με τους νέους συμπαίκτες του, καθώς ταξίδεψαν όλοι μαζί από την Κωνσταντινούπολη για την Ελλάδα.

«Στο αεροπλάνο ερχόμενοι εδώ είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Θεωρώ πως αυτό είναι σημαντικό γιατί η σεζόν θα είναι μεγάλη και όλοι θα θέλαμε ο ένας να επικοινωνεί καλύτερα με τον άλλο», είπε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ μιλώντας αποκλειστικά στο Sportal, κατά την άφιξή του στη χώρα μας, με την ΑΕΚ να τον υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες ενόψει της νέας σεζόν.

Στην Ελλάδα οι ξένοι της ΑΕΚ Sportal

Ο 30χρονος άσος, άλλωστε αποτελεί το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης, με την μεταγραφή του να προκαλεί αίσθηση τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ. Οι κιτρινόμαυροι άλλωστε έφεραν στην Ελλάδα έναν παίκτη με 9 χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ και πάνω από 550 παιχνίδια στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Κάτι που αποτελέι μεγάλη υπόθεση.

Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ αποτέλεσε βόμβα πρώτου μεγέθους στο ελληνικό μπάσκετ, με τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση της Ένωσης να γίνονται ξεκάθαροι. «Στην αρχή ήταν μια δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρω για την καριέρα μου. Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από συζήτηση με την γυναίκα μου, αλλά και την οικογένειά μου. Πνευματικά και σωματικά είμαι έτοιμος για αυτό το νέο ξεκίνημα. Είμαι εδώ, θα παίζω για την ΑΕΚ, ένα ιστορικό κλαμπ και ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις».

Στα χρόνια καριέρας στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη έμαθε καλά πως οι λεπτομέρειες και όλα τα μικρά πράγματα θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας και θα την κάνουν ισχυρή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Κάτι που αποτελεί και το ζητούμενο για τη νέα σεζόν.

Ξεχωρίζοντας ένα στοιχείο ενόψει της νέας σεζόν επεσήμανε ότι «η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για εμάς, ώστε να καταφέρουμε να χτίσουμε έναν δεσμό σαν ομάδα, τόσο με τους συμπαίκτες μου, όσο και με το front office. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά τα στοιχεία και παράλληλα να μείνουμε πιστοί σε αυτά που δημιουργούμε. Να είμαστε παρέα και να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλο. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε».

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για πρώτη φορά σε ένα εντελώς διαφορετικό -για τον ίδιο- στυλ παιχνιδιού. Ίσως κάποιοι να περιμένουν μια μετάβαση που θα χρειαστεί χρόνο, όμως ο ίδιος βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και δεν το κρύβει.

«Θα πρέπει να περιμένετε από μένα να είμαι ηγέτης. Η ομάδα μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι ηγέτης της και θέλω να δείξω σε όλους ότι ο Μπεν ΜάκΛεμορ μπορεί να υποστηρίξει αυτό το ρόλο», είπε χωρίς περιστροφές, λίγο πριν αναφερθεί στην παρουσία του πάνω στο παρκέ.

«Έχω δείξει πως μπορώ να σουτάρω καλά τη μπάλα, αλλά δεν θα κάνω μόνο αυτό, θα φτιάχνω φάσεις για τους συμπαίκτες μου, θα κατεβάζω τη μπάλα, θα προσπαθώ να κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους. Θα είμαι αυτός ο τύπος. Έρχομαι εδώ για να είμαι ηγέτης, να κάνω την ομάδα καλύτερη και για να κερδίσω. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι να κερδίσω φυσικά».

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε στο Sportal: «Εύκολη απόφαση να πω ναι στην ΑΕΚ, κίνητρο να παλέψουμε για τίτλους στα 100 χρόνια»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

14:05 - 20.08.2023

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε στο Sportal: «Εύκολη απόφαση να πω ναι στην ΑΕΚ, κίνητρο να παλέψουμε για τίτλους στα 100 χρόνια»

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Μφιόντου Καμπενγκέλε στην Ελλάδα και ο Καναδός σέντερ μίλησε στο Sportal για το πόσο εύκολη απόφαση ήταν το να δεχτεί την πρόταση της Ένωσης, ενώ έθεσε τους στόχους του για τη νέα σεζόν.

Κατά την άφιξή του στη χώρα μας είχε μια πρώτη ευκαιρία να γνωριστεί με μερικούς από τους νέους συμπαίκτες του. Τις προηγούμενες μέρες παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην ομάδα, έτσι έχει ξεκάθαρη γνώμη για την ΑΕΚ της νέας σεζόν. «Θεωρώ ότι θα είμαστε καλή ομάδα. Έχουμε πολλούς βετεράνους στο παρκέ. Έχουμε παίκτες για να πάμε μακριά στη σεζόν. Υπάρχει ταλέντο και εμπειρία στο ρόστερ και με αυτά τα δύο μαζί μπορούμε να πάμε πολύ μακριά».

Στα χρόνια που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ έπαιξε δίπλα σε σπουδαίους παικτες, όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Ντάμιαν Λίλαρντ. Παίκτες που... σημάδεψαν την σύγχρονη εποχή της λίγκας και από τους οποίους πήρε κάτι πάρα πολύ σημαντικό, τον επαγγελματισμό.

«Έμαθα να είμαι επαγγελματίας, να μένω επαγγελματίας. Σε αυτά τα 9 χρόνια στο ΝΒΑ έμαθα να είμαι επαγγελματίας κάθε στιγμή. Σε καλές και κακές καταστάσεις είχα την πίστη, αλλά και τη θέληση να είμαι επαγγελματίας σε αυτό που κάνω. Πήρα μια απόφαση να έρθω στην Ευρώπη και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, όπως και τα προηγούμενα χρόνια στο ΝΒΑ, θα παραμείνω επαγγελματίας».

Κλείνοντας την κουβέντα, δεν μπορούσαμε να μην σταθούμε στο μεγαλύτερο highlight της πορείας του στα γήπεδα. Το κάρφωμα πάνω από τον Σακίλ Ο'Νιλ στο All Star Game του 2014, το οποίο είχε γίνει viral, ενώ ακόμα και τώρα συζητείται.

Φυσικά, ο ίδιος δήλωσε κάτι παραπάνω από έτοιμος να επαναλάβει ανάλογες στιγμές και στη χώρα μας. «Φυσικά και θα πρέπει να το περιμένουν στα παιχνίδια της ομάδας. Είμαι από τους παίκτες που θέλουν πάντα να χαρίζουν θέαμα στον κόσμο. Έκανα πολλά καρφώματα και στο Κολέγιο, με το κάνσας. Οπότε, αν μου δωθεί αυτή η ευκαιρία, ανυπομονώ».