Στην Ελλάδα οι ξένοι της ΑΕΚ για να μπουν σε ρυθμό προετοιμασίας

Στην Ελλάδα οι ξένοι της ΑΕΚ

i

©Sportal

Στην Ελλάδα οι ξένοι της ΑΕΚ για να μπουν σε ρυθμό προετοιμασίας

Χρήστος Τσάλτας 21:32 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 20.08.2023

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τους ξένους παίκτες της, με τους Μπεν ΜάκΛεμορ, Τζόρνταν ΜακΡέι, Τζάστιν Τίλμαν, Τσέισον Ραντλ και Λάνγκστον Χολ να φτάνουν στη χώρα μας το βράδυ της Κυριακής.

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε έκανε την αρχή για την ΑΕΚ, καθώς ο Καναδός σέντερ έφτασε στην Αθήνα με πτήση από Τορόντο το πρωί της Κυριακής. Η 20η Αυγούστου είναι ημέρα αφίξεων για την Ένωση, η οποία μετράει αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23/08, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί η πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν, στο κλειστό των Λιοσίων.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής υποδέχτηκαν πέντε ξένους παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, οι Μπεν ΜάκΛεμορ, Τζόρνταν ΜακΡέι, Τζάστιν Τίλμαν, Τσέισον Ραντλ και Λάνγκστον Χολ έφτασαν στην Ελλάδα. Με εξαίρεση τον Χολ μάλιστα ουδείς άλλος έχει εμπειρία ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ για τον Μπεν ΜάκΛεμορ αυτή θα είναι η πρώτη σεζόν της καριέρας του στην Ευρώπη.

Άπαντες, παρά το ταξίδι, ήταν ενθουσιασμένοι και ευδιάθετοι, δείχνοντας απόλυτα έτοιμοι για να μπουν σε ρυθμό προπονήσεων υπό τις οδηγίες του Ζοάν Πλάθα και να «χτίσουν» χημεία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλωστε η σεζόν είναι άκρως απαιτητική για την Ένωση, η οποία στοχεύει ψηλά και παίκτες όπως ο ΜάκΛεμορ, ο ΜακΡέι και ο Τίλμαν αναμένεται να έχουν κομβικό ρόλο.

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε στο Sportal: «Εύκολη απόφαση να πω ναι στην ΑΕΚ, κίνητρο να παλέψουμε για τίτλους στα 100 χρόνια»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

14:05 - 20.08.2023

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε στο Sportal: «Εύκολη απόφαση να πω ναι στην ΑΕΚ, κίνητρο να παλέψουμε για τίτλους στα 100 χρόνια»

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Μφιόντου Καμπενγκέλε στην Ελλάδα και ο Καναδός σέντερ μίλησε στο Sportal για το πόσο εύκολη απόφαση ήταν το να δεχτεί την πρόταση της Ένωσης, ενώ έθεσε τους στόχους του για τη νέα σεζόν.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, μάλιστα (21-22/08) οι παίκτες της Ένωσης θα περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα μπουν σε διαδικασία προπονήσεων.

Από τους ξένους, ο μοναδικός που δεν ταξίδεψε στη χώρα μας ήταν ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, καθώς ο Λιθουανός φόργουορντ θα βρίσκεται στη Μανίλα, για το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς αποτελεί βασικό μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του, στο πλευρό παικτών όπως ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο Ίγκνας Μπραζντέικις και ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις. Ο «Κουζ», όπως και ο Μανώλης Χατζηδάκης θα είναι οι δύο παίκτες που θα απουσιάσουν από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ, καθώς και από τα πρώτα φιλικά της ομάδας, στο Περιστέρι και πιο συγκεκριμένα στο τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» στο κλειστό «Α.Παπανδρέου» (08-09/09).