Η συνεχής δουλειά του Ζούρου στην ΑΕΚ και η αφομοίωση των νέων δεδομένων

Ηλίας Ζούρος

Η συνεχής δουλειά του Ζούρου στην ΑΕΚ και η αφομοίωση των νέων δεδομένων

Χρήστος Τσάλτας 16:27 - 02.02.2024

Η ήττα από την Χάποελ Χολόν ανήκει στο παρελθόν για την ΑΕΚ, την ώρα που ο Ηλίας Ζούρος προσπαθεί να περάσει στο γκρουπ τα δικά του αγωνιστικά «θέλω» με κάθε τρόπο.

Στον ορίζοντα, για την ΑΕΚ, υπάρχει μόνο το παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό, στη Ρόδο. Η Ένωση θέλει να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της στην Stoiximan Basket League, μετά το «διπλό-ανάσα απέναντι στην Καρδίτσα, το περασμένο Σάββατο.

Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο αναγνωρίζουν άπαντες πως ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός και γι αυτό ο Ηλίας Ζούρος θέλει να κρατήσει άπαντες σε εγρήγορση. Η εβδομάδα που έρχεται άλλωστε είναι κρίσιμη και ο Έλληνας κόουτς ξέρει πως το παιχνίδι κόντρα στην Μούρθια θα είναι «τελικός» για να κρατήσει την ομάδα του «μέσα» στο κόλπο της πρόκρισης στο BCL.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο 57χρονος προπονητής δουλεύει ασταμάτητα, τόσο μαζί με τους συνεργάτες, όσο και με τους παίκτες του, θέλοντας να περάσει νέα δεδομένα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Η φιλοσοφία του, συγκριτικά με αυτή του Ζοάν Πλάθα, είναι εντελώς διαφορετική, κάτι που έχουν κατανοήσει πλήρως άπαντες από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στα αποδυτήρια.

Στις προπονήσεις που έχει κάνει με τους παίκτες του ο Ζούρος φροντίζει να φέρνει νέα δεδομένα, όσον αφορά τον τομέα των αποστάσεων, όπου και έχει ρίξει το βάρος ο Έλληνας προπονητής.

Αυτό που υπάρχει, στο μέγιστο βαθμό στα ενδότερα της ομάδας, είναι η διάθεση και η ενέργεια. Όλοι οι παίκτες είναι δεικτικοί στην πληροφορία και έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά, θέλοντας να αφομοιώσουν όσα νέα τους ζητάει ο Ζούρος. Κάτι που κάνει το δικό του έργο πιο ομαλό εντός της ομάδας.

Για την ΑΕΚ όμως, αλλά και για τον έμπειρο προπονητή, δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, δεδομένου του γεγονότος πως τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Έτσι φροντίζει μέσα από το βίντεο να ζητήσει πράγματα από τους παίκτες του και να βγουν αυτά στα παιχνίδια.

Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής