Ο ΜάκΛεμορ «συστήθηκε» στον κόσμο της ΑΕΚ την πιο κρίσιμη ώρα

Μπεν ΜάκΛεμορ

Ο ΜάκΛεμορ «συστήθηκε» στον κόσμο της ΑΕΚ την πιο κρίσιμη ώρα

Χρήστος Τσάλτας 14:25 - 19.10.2023

Το παιχνίδι με την Λούντβιγκσμπουργκ ήταν must win για την ΑΕΚ, η οποία είδε έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του ρόστερ της να βγαίνει μπροστά. Ο Μπεν ΜάκΛεμορ φώναξε «παρών» για πρώτη φορά στη σεζόν.

Στο ντεμπούτο του κόντρα στον Ολυμπιακό η εικόνα του δεν ήταν η επιθυμητή. Κάτι που έβλεπαν όλοι στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, με πρώτο τον ίδιο. Ο Μπεν ΜάκΛεμορ τα... έσπασε απέναντι στους Πειραιώτες, μετρώντας 0/8 σουτ. Ένα σουτ δικό του θα ήταν αρκετό ώστε να άλλαζε τον ρου του αγώνα και να έφερνε πιο κοντά σε μια μεγάλη νίκη την ομάδα του.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η αναμέτρηση της Τρίτης απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπει στο... κλίμα της ομάδας, να πάρει ευθύνες και να φανερώσει την ποιότητά του. Από αυτόν άλλωστε ο Ζοάν Πλάθα περιμένει πολλά, λόγω της ποιότητάς αλλά και της εμπειρίας που κουβαλάει.

Κόντρα στους Γερμανούς ο πρώην ΝΒΑερ έδειξε πως δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα πιο σημαντικά όπλα της ομάδας του. Διότι στις στιγμές που η ΑΕΚ είχε ανάγκη από σκοράρισμα, εκείνος βγήκε μπροστά και έδωσε λύσεις. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του τον είχε ανάγκη πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Δεν ήταν μόνο οι 13 πόντοι του, με 4/5 σουτ που έδειξαν πόσο κομβικός μπορεί να γίνει για την Ένωση. Η συνολική παρουσία και ο τρόπος που πατούσε παρκέ σκόρπισαν χαμόγελα. Κόντρα στην γερμανική ομάδα ήταν από νωρίς ορεξάτος, έμπαινε με δύναμη στις φάσεις, ενώ δεν δίσταζε να πάρει τα σουτ όταν ένιωθε άνετα. Μια εικόνα διαφορετική, σε σχέση με όσα είχαμε δει στην διάρκεια της προετοιμασίας, διάστημα στο οποίο και ο ίδιος... ψαχνόταν να βρει τα πατήματά του.

Είναι λογικό πως με έναν αποτελεσματικό και ουσιαστικό ΜάκΛεμορ η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει σε πολλά βήματα παραπάνω την φετινή σεζόν. Η εμφάνισή του απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ ήταν ένα «μήνυμα» του τι μπορεί να φέρει στο παιχνίδι της ομάδας όταν νιώθει άνετα στο παρκέ. Κάτι που κάνει ακόμα πιο επικινδυνη την Ένωση και ανεβάζει το επίπεδο του γκρουπ ακόμα περισσότερο.