Οι Ιταλοί βάζουν την Βίρτους Μπολόνια στο «κόλπο» της απόκτησης του Καμπενγκέλε από την ΑΕΚ

Καμπενγκέλε

Οι Ιταλοί βάζουν την Βίρτους Μπολόνια στο «κόλπο» της απόκτησης του Καμπενγκέλε από την ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 10:58 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 26.12.2023

Την ώρα που η Βενέτσια έχει μπει δυναμικά στο κόλπο της απόκτησης του Μφιόντου Καμπενγκέλε, οι Ιταλοί βάζουν στο... παιχνίδι για την απόκτηση του Καναδού σέντερ μία ακόμα ομάδα από την γειτονική χώρα, την Βίρτους Μπολόνια.

Ο Μφιόντου Καμπενεγκέλε βρίσκεται στην Ευρώπη, για λογαριασμό της ΑΕΚ, έχοντας κάνει για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι. Για την ακρίβεια, το περασμένο καλοκαίρι άφησε το ΝΒΑ και την προοπτική της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ του πλανήτη, για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια νέα -για τον ίδιο- κατάσταση.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα και τις ατυχίες που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν με την Ένωση, ο 25χρονος σέντερ έδειξε πως διαθέτει προσόντα για σπουδαία πράγματα. Διότι διαθέτει μεγάλη γκάμα κινήσεων στο παιχνίδι του, ικανότητες που δύσκολα βρίσκεις σε ψηλό στα ευρωπαϊκά παρκέ, ενώ η σωματοδομή του είναι τέτοια ώστε του επιτρέπει να «σκεπάζει» το αντίπαλο καλάθι.

Η Βενέτσια εμφανίστηκε ως μία από τις ομάδες που έχουν δει κάτι παραπάνω από... ζεστά την περίπτωσή του. Μάλιστα δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα έκαναν λόγο ακόμα και για συμφωνία των δύο πλευρών. Κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε έως και σήμερα, με τον «Φι» να βρίσκεται στην Γερμανία με την ΑΕΚ, καθώς αγωνίστηκε στην αναμέτρηση κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ, για την φάση των ομίλων του BCL.

Την ίδια ώρα οι Ιταλοί βάζουν στο παιχνίδι ακόμα μια ομάδα, όσον αφορά την απόκτησή του. Πιο συγκεκριμένα, η La Repubblica αναφέρει πως η Βίρτους Μπολόνια παρακολουθεί την περίπτωση του Καναδού σέντερ, ως μια πιθανή λύση για αντικατάσταση του Νταβόντε Κάκοκ. Ο τελευταίος έχει εμφανίσει τάσεις φυγής, με την Χάποελ Τελ Αβίβ να έχει εκφράσει ήδη ενδιαφέρον και την περίπτωση του Καμπενγκέλε να είναι μία από εκείνες που εξετάζει η φιναλίστ του περσινού ιταλικού πρωταθλήματος.

Η Βίρτους δεν είναι πρώτη φορά που εξετάζει σέντερ της ΑΕΚ, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και με την περίπτωση του Ακίλ Μίτσελ, στο φινάλε της περσινής σεζόν, ενώ το καλοκαίρι του 2019 οι «ασπρόμαυροι» είχαν αποκτήσει τον Βινς Χάντερ, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν είχε φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα.