Ο Κάνααν εκτός 12άδας του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
i

© Intime

Ο Κάνααν εκτός 12άδας του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Sportal newsroom 12:44 - 07.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 07.01.2024

Ο Αϊζάια Κάνααν είναι ο παίκτης που κόπηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Χωρίς τον Αϊζάια Κάνααν θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να κόψει τον Αμερικανό γκαρντ από τη δωδεκάδα των Πειραιωτών.

Ο Αϊζάια Κάνααν έχει αγωνιστεί φέτος σε 11 ματς στη Stoiximan Basketleague και μετράει 22:59 λεπτά ανά παιχνίδι. Ο Αμερικανός σημειώνει 11 πόντους κατά μέσο όρο ανά ματς. Ο 32χρονος μπασκετμπολίστας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, αλλά θα πάρει κάποιες απαραίτητες  «ανάσες» με απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Άλλωστε, για τον Ολυμπιακό ακολουθεί κι άλλη «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague με δύσκολες εκτός έδρας αποστολές με την Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια. 

Οι έξι ξένοι που επέλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: Μουστάφα Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ίγκνας Μπραζντέικις, Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος, Φιλίπ Πετρούσεφ και Άλεκ Πίτερς. Θυμίζουμε ότι οι ΜακΚίσίκ και Σίκμα είναι εκτός λίστας του πρωταθλήματος. 

Από τους Έλληνες, εκτός έμεινε ο Γιώργος Τανούλης, με την 12άδα του Ολυμπιακού να αποτελείται από τους Ουόκαπ, Ουίλιαμς - Γκος, Λούντζη, Λαρεντζάκη, Μήτρου - Λονγκ, Πάπας, Φαλ, Παπανικολάου, Μπραζντέικις, Πίτερς, Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ

Κάνααν: «Έχουμε πολλούς πρωταγωνιστές»

Αϊζάια Κάνααν Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Αϊζάια Κάνααν αναφέρθηκε στον πλουραλισμό του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί της Μονακό. 

«Έχουμε ομάδα που μπορούν όλοι να είναι πρωταγωνιστές. Πιστεύω πως, αν μπει το πρώτο σουτ, θα μπουν και τα επόμενα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Ποτέ δεν μένω σε ένα χαμένο σουτ. Είναι πολύ καλό για την ομάδα μας να έχουμε αυτές τις νίκες. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και μπορούμε να παλέψουμε κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα» δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρολεύκων» μετά τη νίκη επί της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς για τη 19η αγωνιστική της Euroleague.

Sportal Sunday Live με Ολυμπιακός - ΑΕΚ και Άρης - ΠΑΟΚ