Επιστρέφει στο ΝΒΑ ο Αϊζέια Τόμας μετά από δύο χρόνια - Υπέγραψε 10ήμερο συμβόλαιο (vids)

Επιστρέφει στο ΝΒΑ ο Αϊζέια Τόμας μετά από δύο χρόνια - Υπέγραψε 10ήμερο συμβόλαιο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:05 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 17.03.2024

Ο Αϊζέια Τόμας που έπαιξε τελευταία φορά στο ΝΒΑ τον Απρίλιο του 2022, παίρνει την τελευταία του ευκαιρία. Στα 35 του υπέγραψε συμβόλαιο δέκα ημερών με τους Φοίνιξ Σανς και θα φορέσει ξανά τη φανέλα των Ήλιων μετά από δέκα χρόνια!

Στο pick της καριέρας του ήταν ασταμάτητος. Κανείς δεν μπορούσε να τον περιορίσει και έβαλε με ευκολία 30 πόντους σχεδόν κάθε βράδυ. Ο Αϊζέια Τόμας τη σεζόν 2016-17, αγωνιζόταν στους Μπόστον Σέλτικς και είχε 28,9 πόντους και 5,9 ασίστ μέσο όρο. Ήταν υποψήφιος για το βραβείο του MVP, που τελικά κατέληξε στα χέρια του Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Από εκεί και πέρα άρχισαν τα προβλήματα για τον μικροκαμωμένο γκαρντ με ύψος στα 175 εκατοστά. Απότομα η... εκτυφλωτική πορεία σταμάτησε με έναν σοβαρό τραυματισμό και ακολούθησαν κι άλλοι διαδοχικοί. Μέχρι το 2022 προσπαθούσε κάθε χρονιά να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο, αλλά κατέληξε να μην βρίσκει συμβόλαιο και κανείς να μην τον εμπιστεύεται πλέον.

Τον Απρίλιο του 2022 έπαιξε για τελευταία φορά στον «μαγικό πλανήτη» με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς, ενώ συνολικά στη σεζόν 2021-22 εμφανίστηκε 22 φορές με τρεις διαφορετικές ομάδες (Λέικερς και Μάβερικς, οι άλλες δύο) και είχε 8,4 πόντους.

Κι ενώ όλοι τον είχαν... ξεγραμμένο και μοιραία ξεχασμένο, τώρα ο Αϊζέια Τόμας επιστρέφει στη δράση. Και θα το κάνει για τους Φοίνιξ Σανς και θα βρεθεί στο πλευρό του Κέβιν Ντουράντ, του Ντέβιν Μπούκερ και του Μπράντλεϊ Μπιλ.

Στα 35 του χρόνια, υπέγραψε συμβόλαιο δέκα ημερών με τους Ήλιους και αυτή θα είναι (οριστικά) η τελευταία του ευκαιρία στο ΝΒΑ, με μία ομάδα που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν.

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!
NBA

11:00 - 17.03.2024

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!

Η πρόθεση επέκτασης του ΝΒΑ στην Ευρώπη, όχι απλώς σε επίπεδο συνεργασιών και μάρκετινγκ, είναι ένα project ετών. Μόνο που πλέον τα δεδομένα υπάρχουν, αναλύθηκαν και ο «μαγικός πλανήτη» έχει αποφασίσει να δημιουργήσει το NBA Europe League. Ένα πρωτάθλημα σε συνεργασία με την FIBA και (γιατί όχι) με πιθανή εμπλοκή και της Euroleague Basketball.

Ο Τόμας είχε αγωνιστεί για μισή σεζόν στο Φοίνιξ, πριν από δέκα χρόνια. Εκεί βρισκόταν το 2014 και σε 46 αγώνες είχε 15,2 πόντους μέσο όρο και τον Φεβρουάριο εκείνης της σεζόν τον είχαν πάρει οι Σέλτικς με ανταλλαγή.