O Αμπρίνες της Μπαρτσελόνα έχει παράπονα από τους διαιτητές στο ΟΑΚΑ: «Δεν μας σεβάστηκαν!»
i

© Euroleague Basketball

O Αμπρίνες της Μπαρτσελόνα έχει παράπονα από τους διαιτητές στο ΟΑΚΑ: «Δεν μας σεβάστηκαν!»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:57 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 23.03.2024

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Άλεξ Αμπρίνες είδε την ομάδα του να... καταρρέει στο δεύτερο ημίχρονο και να χάνει, αλλά στα μάτια του το πρόβλημα δεν ήταν οι επιδόσεις της Μπαρτσελόνα, αλλά «η συμπεριφορά των διαιτητών, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο από την αρχή της σεζόν δεν μας σέβονται».

Η Μπαρτσελόνα... πελάγωσε στο ΟΑΚΑ. Αν και προηγήθηκε με 16 πόντους διαφορά, τελικά ο Παναθηναϊκος με εξαιρετική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο έφθασε σε μία σπουδαία νίκη στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι Καταλανοί, προφανώς και έχουν παράπονα από τους εαυτούς τους. Άλλωστε, ο κόουτς Ρότζερ Γκριμάου αναφέρθηκε σε αυτά μετά το τέλος του παιχνιδιού, λέγοντας πως «δεν ελέγξαμε καμία κομβική φάση στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού». Βέβαια, 30χρονος φόργουορντ Άλεξ Αμπρίνες είχε κυρίως παράπονα από τους ρέφερι της αναμέτρησης.

«Για κάποιον λόγο οι διαιτητές δεν μας σέβονται», είπε και πρόσθεσε και εστίασε την έλλειψη από την συμπεριφορά τους έπειτα από μία απόφασή τους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνο. «Το παιχνίδι άλλαξε όταν ο Αταμάν δέχθηκε τεχνική ποινή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου», εξήγησε ο Αμπρίνες «και τότε οι διαιτητές αφού τιμώρησαν τον προπονητή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισαν (χωρίς λόγο) να... τιμωρήσουν εμάς».

Πάντως, για να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο Άλεξ Αμπρίνες σημείωσε πως «τα παράπονα μου προς τους διαιτητές δεν έχου να κάνουν μόνο με το ματς με τον Παναθηναϊκό. Συμβαίνει κάθε εβδομάδα! Κάτι πρέπει να αλλάξει. Απλώς επαναλήφθηκε στο ΟΑΚΑ».

Επίσης, δήλωσε πως «οι διαιτητές δεν σεβάστηκαν ούτε έναν παίκτη σαν τον Ρίκι Ρούμπιο! Δεν μιλάμε για έναν νεαρό που ήρθε από την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Μιλάμε για τον Ρούμπιο, που δεν του έδωσαν ούτε ένα φάουλ, ενώ την ίδια στιγμή σφύριζαν δικό του φάουλ σε κάθε επαφή. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποια... καμπάνια εναντίον της Μπαρτσελόνα, αλλά σίγουρα κάτι συμβαίνει, γιατί αυτό το σκηνικό το ζούμε όλη τη σεζόν».