«Λυτρωτής» Τζόουνς οδήγησε στη νίκη την Εφές

«Λυτρωτής» Τζόουνς οδήγησε στη νίκη την Εφές

Χρήστος Τσάλτας 21:14 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 02:20 - 22.03.2024

Παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη στο Sinan Erdem, με την Αναντολού Εφές να βλέπει την Άλμπα Βερολίνου να γυρίζει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, όμως στο φινάλε κατάφερε να φτάσει στη νίκη (85-84), με τον Ταϊρίκ Τζόουνς να κόβει εντυπωσιακά στον αέρα τον Χέρμανσον.

Παιχνίδι θρίλερ στο Sinan Erdem, με την Ανντολού Εφές να παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά ώστε να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης 10άδας που οδηγεί στο Play In της Euroleague. Μετά τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς θέλησε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, όμως τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Παρά τις δυσκολίες όμως οι πρωταθλητές Τουρκίας έφτασαν στη νίκη και ανέβηκαν στο 14-17, με το πέρας 31 αγωνιστικών, μένοντας... μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, την ώρα που η ομάδα του ίσραελ Γκονζάλες υποχώρησε στο 5-26, παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας.

Ο Ελάιζα Μπράιαντ έκανε σπουδαία εμφάνιση με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίσ, με τον Ουίλ Κλάιμπερν να ακολουθεί με 13 πόντους, όμως ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο φινάλε ήταν ο Ταϊρίκ Τζόουνς, που έκοψε στα ίσα τον Μάρτιν Χέρμανσον σε προσπάθεια για λέι πα. Στην αντίπερα όχθη, ο Ματ Τόμας μέτρησε 17 πόντυος με 4 τρίποντα, ενώ 17 πόντους με 5/5 τρίποντα είχε ο Λουίς Ολίντε.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Εφές προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και βρήκε σκορ με τον Κλάιμπερν. Η Άλμπα όμως είχε καλό ρυθμό και με τον Μπράουν να δίνει λύσεις κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση και να ισοφαρίσει σε 23-23 στο τέος της πρώτης περιόδου. Η συνέχεια άνηκε στην ομάδα του Μιγιάτοβιτς, που ανέβασε την απόδοσή της. Ο Μπράιαντ έδωσε τον ρυθμό, ο Ουίλις ακολούθησε και η διαφορά έφτασε σε διψήφιοα επίπεδα (38-25, 14'). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και αυτό τους βοήθησε να κλείσουν το πρώτο μέρος με προβάδισμα της τάξεως των 13 πόντων για το 53-40.

Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο η Άλμπα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολίντε έδωσε λύσεις, με τον Τόμας να ακολουθεί στην επίθεση και η κατάσταση άλλαξε στα μέσα της τρίτης περιόδου με επί μέρους 18-0 (57-61, 25'). Ο Μπράιαντ ήταν ξανά ο παίκτης που έδωσε λύσσεις στην Εφές, όμως το φινάλε του δεκαλέπτου είχε την υπογραφή του Στέρλινγκ Μπράουν που έγραψε το 65-67.

Ο Μπράιαντ παρέμενε σημείο αναφοράς για την Εφές, με την ομάδα του να ανατρέπει το σκηνικό στα μέσα της τέταρτης περιόδου (77-75, 35'). Τίεμαν και Κουμάντζε έβαλαν την Άλμπα σε θέση οδηγού σε κρίσιμο σημείο όμως ο Κλάιμπερν με δύο μεγάλα τρίποντα έδωσε προβάδισμα στην Εφές (85-81, 39'). Ο Ολίντε μείωσε με τρίποντο στον πόντο (85-84), με την Άλμπα μάλιστα να έχει την τελευταία κατοχή. Ο Χέρμανσον ανέλαβε την ευθύνη, όμως ο Ταϊρίκ Τζόουνς τον έκοψε στα ίσα, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

MVP

Ο Ελάιζα Μπράιαντ είχε πληθωρική παρουσία και έκανε τη διαφορά για την ομάδα του. Ο Αμερικανός άσος μέτρησε 24 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 33 ranking, όντας το σημείο αναφοράς της Εφές, σε ένα παιχνίδι που ο Σέιν Λάρκιν έμεινε στο απόλυτο μηδέν, χωρίς να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τάπα του Ταϊρίκ Τζόουνς στην εκπνοή ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά και οδήγησε στη νίκη την Εφές. Ο Αμερικανός σέντερ πήρε τα βήματα από τον Μάρτιν Χέρμανσον και τον έκοψε στα ίσα, χαρίζοντας πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Η τάπα νίκης του Ταϊρίκ Τζόουνς:

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 53-40, 65-67, 85-84.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα μέσα από το Sportal.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Αναντολού Εφές θα ταξιδέψει στην Βιτόρια, για να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί για να μπει στην 10άδα, την ώρα που η Άλμπα Βερολίνου να αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε, στην Ulker Sport Arena.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βιλερμπάν και όλη τη δράση της Πέμπτης