Αταμάν στην Fanatik: «Το Βερολίνο θα είναι... πολύχρωμο - Νομίζω πως θα μείνω πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό»

Αταμάν στην Fanatik: «Το Βερολίνο θα είναι... πολύχρωμο - Νομίζω πως θα μείνω πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:45 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 20.05.2024

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε μετά από 12 χρόνια στα Final Four της Euroleague και ο Εργκίν Αταμάν μετά από απουσία μίας σεζόν. Ο Τούρκος κόουτς των «πρασίνων» μίλησε σε μέσο της πατρίδας του (Fanatik) και εξήγησε ποιο ήταν το παρελθόν, πως ήρθε η πρόκριση στην τελική φάση και τι σκέφτεται για το άμεσο και το απώτερο μέλλον.

Η πίστη ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο Final Four της Euroleague. Αυτό θεωρεί ο Εργκίν Αταμάν πως ήταν το κλειδί της (πρώτης) επιτυχίας του, αλλά η σκέψη του πάει ακόμα παραπέρα. Μέχρι εκεί που φθάνει το όραμα και οι φιλοδοξίες του, που είναι σε απόλυτη αρμονία με αυτές των «πρασίνων».

Ο Τούρκος κόουτς παραχώρησε συνέντευξη στην Fanatik, ένα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ της πατρίδας του και μετέφερε όλη την... μεγάλη εικόνα σύμφωνα με αυτά που έχει ζήσει και έχει δει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα και όλα όσα στοχεύει να πετύχει αυτός και η ομάδα του.

«Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πίστεψαν σε μένα από την πρώτη μέρα», είπε για αρχή και «μπορεί να μην ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν, αλλά εξ αρχής είχαμε πίστη ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Οι οπαδοί ήταν στο πλευρό μας και το έβλεπε κανείς ότι τους συναντούσαμε στον δρόμο ή όταν τους βλέπαμε στις εξέδρες του γηπέδου μας. Όλοι τους μας παρακινούσαν και μας έκαναν να συγκεντρωνόμαστε».

Για 12 χρόνια το «τριφύλλι» απουσίαζε από την τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά σύμφωνα με τον Αταμάν αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα, ούτε τον τρόπο σκέψης του συλλόγου στον οποίο εργάζεται από το περασμένο καλοκαίρι. «Πρόκειται για μία ομάδα με μπασκετική κουλτούρα», εξήγησε και πρόσθεσε πως «είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην ιστορία του αθλήματος». Οπότε γι' αυτόν ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει στα Final Four και συνέβη φέτος, με αυτόν στην αγωνιστική καθοδήγηση των παικτών.

Η επιτυχία του Παναθηναϊκού πάντως, δεν θεωρεί πως σε μεγάλο βαθμό συγκεντρώνεται πάνω του. Ίσα ίσα. «Δεν κατάφερα κάτι μόνος μου. Το κατάφεραν οι παίκτες μου, ο σύλλογος συνολικά και ο πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος κάνει τα πάντα γι' αυτή την ομάδα», είπε. Η κυρίαρχη παρουσία του κόσμου στο γήπεδο επίσης, «ήταν κάτι το απίστευτο. Πέρσι η ομάδα έπαιζε με 3-4 χιλιάδες φιλάθλους και είναι χαρακτηριστικό ότι στα Playoffs με την Μακάμπι Τελ Αβίβ υπήρχε μέχρι και λίστα αναμονής. Αρκετοί που ήθελαν να έρθουν να δουν το παιχνίδι και δεν μπορούσαν γιατί είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια».

«Δεν έχουμε τόσο μεγάλο προϋπολογισμό όσο νομίζουν κάποιοι»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στην Fanatik και για τον τρόπο που «χτίστηκε» η ομάδα την καλοκαιρινή περίοδο και σημείωσε πως «όλοι πιστεύουν πως ξοδέψαμε πολλά χρήματα. Στην πραγματικότητα όμως, χρησιμοποιήσαμε τον προϋπολογισμό συνετά και εξαιρετικά». Η απόκτηση του Κώστα Σλούκα ναι μεν ήταν ένα μεγάλο έξοδο «αλλά έπρεπε να γίνει», υπογράμμισε ο Τούρκος και συνέχισε λέγοντας ότι με αυτή την μεταγραφή «εκτός του ότι δυναμώσαμε εμείς, αποδυναμώθηκε και ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα εκτός από τους νεαρούς της ομάδας, κρατήσαμε τον Μάριους Γκριγκόνις, αλλά όλα τα έξοδα που έγιναν θα έρθουν... πίσω με τις επιτυχίες. Η ομάδα γέμισε το γήπεδο, πράγμα που έφερε έσοδα στο σύλλογο, όπως έφερε και χορηγούς».

Πλέον, βέβαια ο Εργκίν Αταμάν δεν κοιτάει τόσο το τι συνέβη μέχρι στιγμής, αλλά το τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. Και συγκεκριμένα στο Final Four του Βερολίνου το τριήμερο 24-26 Μαΐου.

Final Four: Σε πόσα έχουν βρεθεί μαζί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
EUROLEAGUE

23:58 - 08.05.2024

Final Four: Σε πόσα έχουν βρεθεί μαζί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει θέση στο Final 4 της Euroleague με μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στη Βαρκελώνη και σε συνδυασμό με την πρόκριση του Παναθηναϊκού οι «αιώνιοι» θα βρεθούν για πέμπτη φορά στην ιστορία μαζί στο μεγάλο ραντεβού τίτλου.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει να είναι το φαβορί. Αλλά όχι το... ξεκάθαρο. Νομίζω ότι οι άλλες τρεις ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Φυσικά, είμαστε πολύ δυνατοί από πλευράς φιλάθλων, αλλά το ίδιο ισχύει για την Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό που θα έχουν με μεγάλη δύναμη από τον κόσμο τους στο Βερολίνο. Φυσικά, θα είναι μια... πολύχρωμη αλλά και δύσκολη διοργάνωση σε αγωνιστικό επίπεδο. Σχεδόν οι μισοί από τους αλλοδαπούς που ζουν στη Γερμανία είναι Τούρκοι, αλλά υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι λίγο πιο... αδύναμη από πλευράς φιλάθλων», είπε, ενώ αναφέρθηκε και σε δυσάρεστες εμπειρίες και διαμαρτυρίες του παρελθόντος, που σε κάποιες από αυτές πρωταγωνίστησε και ο ίδιος: «Θα κάνω το καθήκον μου ως προς αυτό όσο καλύτερα μπορώ. Θα είμαι ήρεμος και ταπεινός, ειδικά εκτός γηπέδου. Αλλά φυσικά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε στο παρκέ».

Τέλος, ο Αταμάν ξεκαθάρισε πως όταν είχε πει πως «αν δεν φτάσουμε στο Final Four, δεν θα είμαι στον Παναθηναϊκό του χρόνου», παραδέχθηκε πως «το είπε για να παρακινήσω τους παίκτες μου. Νομίζω ότι τα κατάφερα, αλλά η αλήθεια είναι πως ήμουν πολύ απογοητευμένος μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα από τη Μακάμπι. Ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι στην επιτυχία που θα στεναχωριόμουν πολύ αν δεν μπορούσαμε να φθάναμε στο Final Four. Καταφέραμε όμως να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Υπήρξε ήδη ένας μεγάλος δεσμός μεταξύ του προέδρου, του συλλόγου και όλων εμάς στην ομάδα και πλέον θεωρώ πως θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια εδώ»!