O Άντονι Κάουαν του Προμηθέα είναι o ΜVP της 5ης αγωνιστικής

Άντονι Κάουαν

i

© Intime

O Άντονι Κάουαν του Προμηθέα είναι o ΜVP της 5ης αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 15:43 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 07.11.2023

Στη νίκη επί του Λαυρίου ο Προμηθέας είναι για πρωταγωνιστή τον Άντονι Κάουαν, ο οποίος με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ οδήγησε την ομάδα του στο επιτυχημένο αποτέλεσμα, ενώ ο ΕΣΑΚΕ τον βράβευσε ως τον πολυτιμότερο παίκτη της 5ης αγωνιστικής - Ο Αμερικανός γκαρντ την ίδια διάκριση είχε λάβει και στην 3η αγωνιστική, ενώ ο συμπατριώτης και συμπαίκτης το Χέιλ Χάντερ ήταν ο ΜVP της πρεμιέρας.

Στην τέταρτη νίκη του Προμηθέα, έπειτα από πέντε αγώνες στην Stoiximan Basket League, ο Άντονι Κάουαν ήταν καταπληκτικός. Είχε 22 πόντους με 4/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 4/5 δίποντα, ενώ στη στατιστική του πρόσθεσε 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Είχε επίσης ένα κλέψιμο, κέρδισε πέντε φάουλ, ενώ υπέπεσε σε μόνο ένα λάθος σε 21 λεπτά συμμετοχής. Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί κατέγραψαν 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και κανένας δεν είχε περισσότερους από αυτόν. 

Ο Αμερικανός γκαρντ οδήγησε τους Πατρινούς στην άνετη επικράτηση επί του Λαυρίου με το εντυπωσιακό 100-73 και αναδείχθηκε ως ο MVP της αγωνιστικής. Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που κατακτά την προσωπική διάκριση του πολυτιμότερου παίκτη, καθώς το ίδιο είχε καταφέρει και στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως και ο συμπαίκτης του, Χάντερ Χέιλ, έχει ονομαστεί ήδη MVP (της πρώτης αγωνιστικής του εγχώριου πρωταθλήματος) πράγμα που σημαίνει ότι ο Προμηθέας έχει... τρία στα πέντε! Δηλαδή τρεις φορές έπειτα από πέντε αγωνιστικές η κορυφαία ατομική διάκριση κατέληξε στα χέρια παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου.