Ο Προμηθέας πετάει... φωτιές με επίθεση 90+ πόντων σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Χάντερ Χέιλ, Άντονι Κάουαν

Ο Προμηθέας πετάει... φωτιές με επίθεση 90+ πόντων σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Χρήστος Τσάλτας 19:33 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:37 - 06.11.2023

Οι 100 πόντοι απέναντι στο Λαύριο ήρθαν να επιβεβαιώσουν ένα πράγμα: πως ο Προμηθέας της φετινής σεζόν είναι μια ομάδα που παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο και μπορεί να φέρει κάθε παιχνίδι στα δικά της μέτρα.

Μετά την ήττα από το Περιστέρι, στο κλειστό «Α. Παπανδρέου», σε ένα παιχνίδι-θρίλερ που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Προμηθέας έβγαλε την αντίδραση που όλοι περίμεναν εντός της ομάδας. Όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές, αποδεικνύοντας πως δεν μένει σε κανένα αποτέλεσμα.

Αρχικά, ήρθε η πολύ μεγάλη νίκη -όσον αφορά τη σημασία της- με 78-76, κόντρα στην Ρίτας Βίλνιους, για την 2η αγωνιστική του BCL, με τους Προμηθείς να κάνουν σημαντικό βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πατρινοί στα δύο πρώτα παιχνίδια τους στη διοργάνωση έχουν πιάσει υψηλό τέμπο, μετρώντας 115 πόντους κόντρα στην Οπάβα και 78 απέναντι στην Ρίτας.

96,5 πόντοι κατά μέσο όρο στα δύο πρώτα παιχνίδια τους στη διοργάνωση, που δείχνουν την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα, υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Η... αντίδραση συνεχίστηκε και στην Basket League. Το παιχνίδι με το Λαύριο έμοιαζε αγώνας γεμάτος παγίδες για τους Προμηθείς, όμως στην πορεία της εξελίχθηκε σε υγιεινός περίπατος. Διότι οι παίκτες του Παπαθεοδώρου έκαναν το παιχνίδι να μοιάζει ως τέτοιο. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 63-34, αποτυπώνοντας την κυριαρχία της ομάδας πάνω στο παρκέ.

Το τελικό 100-73 ήταν μια φυσική εξέλιξη ενός παιχνιδιού που εξελίχθηκε έτσι όπως το είχαν σχεδιάσει άπαντες στο στρατόπεδο του Προμηθέα. Και αυτή ήταν η τρίτη 100άρα σε επτά παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και η δεύτερη στην Basket League σε 5 αγώνες πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πατρινοί έχουν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 464 πόντους υπέρ σε 5 αγώνες, που αποτυπώνονται σε 92,8 πόντους κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα.

Αναλύοντας λίγο παραπάνω τα αποτελέσματα της ομάδας του Παπαθεοδώρου, θα διαπιστώσει κάποιος πως σε όλα έχει σκοράρει 70+ πόντους, με λιγότερους τους 71 που πέτυχε απέναντι στο Περιστέρι. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει πάνω από 87 πόντους (95 κόντρα στον ΠΑΟΚ, 87 κόντρα στην Καρδίτσα, 115 κόντρα στο Μαρούσι, 100 κόντρα στο Λαύριο).

Οι τέσσερις... σωματοφύλακες της επίθεσης

Η επιθετική υπεροπλία του Προμηθέα αποτυπώνεται και σε ένα ακόμα γεγονός. Πως 4 παίκτες της μετρούν διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο, προσφέροντας λύσεις, σταθερότητα και συνέπεια. Ο Χάντερ Χέιλ είναι το σημείο αναφοράς στο μπροστά κομμάτι του παρκέ με 20,4 πόντους κατά μέσο όρο και 51,3% στα τρίποντα, αριθμοί που δείχνουν το εντυπωσιακό impact του Αμερικανού σκόρερ.

Ακολουθεί ο Άντονι Κάουαν με 16,2 πόντους και 5,2 ασίστ κατά μέσο όρο στη σεζόν. Ο Αμερικανός είναι ο ηγέτης του φετινού Προμηθέα, έχοντας μπει για τα καλά στο πετσί του -νέου- ρόλου του από το ξεκίνημα της σεζόν, ως αρχηγός της ομάδας. Εξίσου σημαντικός είναι ο Χάιμε Ετσενίκε, με τον Κολομβιανό σέντερ να μετράει 15,6 πόντους, 68,1% στα δίποντα και 8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, κυριαρχώντας κοντά στο καλάθι, ενώ και ο Κάμερον Ρέινολντς, το τελευταίο -χρονικά- μεταγραφικό απόκτημα των Πατρινών έχει δώσει πολλές λύσεις με 11,2 πόντους και 41,4% στα τρίποντα.

Αυτή η τετράδα οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Προμηθέα, ενώ την ίδια ώρα ο Παπαθεοδώρου βλέπει παίκτες όπως ο Κόφεϊ, ο Κούρουκς, ο Χρυσικόπουλος και ο Κόνιαρης να είναι εξίσου αποτελεσματικοί. Και μέσα σε αυτό το... μείγμα έχουν ενταχθεί και οι Μπαζίνας, Καραγιαννίδης, Πλώτας, αλλά και ο νεαρός Γρηγόρης Πρέκας, με τον Προμηθέα να έχει παρουσιάσει μια πολύ γεμάτη, αθλητική, αλλά και άκρως αποτελεσματική ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Στα πρώτα 7 επίσημα παιχνίδια της σεζόν οι Πατρινοί μετρούν 6 νίκες και μόλις 1 ήττα. Δείγμα της δουλειάς που έχει γίνει από το ξεκίνημα της σεζόν έως και σήμερα. Και η εκκίνηση αυτή έχει φέρει χαμόγελα εντός των τειχών, αλλά και αισιοδοξία για ακόμα καλύτερη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.