Basket League: Πού οφείλονται η καθυστέρηση στη Νίκαια και η διακοπή στο Άρης - Περιστέρι

Το επίμαχο πανό της Νίκαιας

i

© Intime

Basket League: Πού οφείλονται η καθυστέρηση στη Νίκαια και η διακοπή στο Άρης - Περιστέρι

Sportal newsroom 17:18 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:13 - 06.03.2023

Σε δύο γήπεδα της Basket League η 17η αγωνιστική αποδείχθηκε «ζόρικη». Τι αναφέρουν οι διαιτητές για την καθυστέρηση στον αγώνα Ιωνικού - ΑΕΚ και τη διακοπή μιας ώρας στην αναμέτρηση Άρη - Περιστερίου.

Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Basket League, αφού η αναμέτρηση του Άρη με το Περιστέρι διήρκησε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες. Στη Νίκαια, ο αγώνας του Ιωνικού με την ΑΕΚ καθυστέρησε να ξεκινήσει εξαιτίας ενός πανό των γηπεδούχων, για τα θύματα των Τεμπών.

Άρης και Περιστέρι ολοκλήρωσαν τον μεταξύ τους αγώνα λίγο πριν η ώρα πάει μεσάνυχτα. Το βράδυ της Κυριακής κι ενώ το «Nick Gallis Hall» ήταν κατάμεστο, φίλοι του Άρη παρεκτράπηκαν, έριξαν αντικείμενα μέσα στο παρκέ με αφορμή ένα επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε στην ομάδα τους, ενώ έφτυσαν στο πρόσωπο και τη διαιτητή Βάσω Τσαρούχα, η οποία έδωσε εντολή στους δύο συναδέλφους της και τις ομάδες να αποσυρθούν μέχρι να εκκενωθεί το γήπεδο.

Ο Άρης θέλει «να δηλώσει διαθεσιμότητα η Τσαρούχα», το φύλλο αγώνα γράφει ότι η ρέφερι δέχτηκε φτύσιμο στο πρόσωπο
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:16 - 06.03.2023

Ο Άρης θέλει «να δηλώσει διαθεσιμότητα η Τσαρούχα», το φύλλο αγώνα γράφει ότι η ρέφερι δέχτηκε φτύσιμο στο πρόσωπο

Η εκκένωση του «Nick Galis Hall» στο παιχνίδι του Άρη με το Περιστέρι κατ' εντολή Βάσως Τσαρούχα έχει εκνευρίσει τους Θεσσαλονικείς που με ανακοίνωσή εκφράζονται σχετικά, την ώρα που το φύλλο αγώνα περιγράφει εκτός της νίκης του Περιστερίου και συγκεκριμένους τρόπους που επιτέθηκαν οι οπαδοί στη διαιτητή της αναμέτρησης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Πριν το τζάμπολ του Ιωνικός - ΑΕΚ οι φίλοι των γηπεδούχων είχαν στην κερκίδα ένα πανό για τα θύματα των Τεμπών: «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος αλλά ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα», ανέφεραν οι ίδιοι.

Στην έκθεσή τους οι τρεις διαιτητές αναφέρουν ότι έπειτα από οδηγία του ΕΣΑΚΕ ζήτησαν να κατέβει το επίμαχο πανό, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Με παρέμβαση και του Λουκά Μαυροκεφαλίδη το πανό δεν κουνήθηκε από τη θέση του, όμως ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά, αν και είχε δοθεί αρχικά διορία 20 λεπτών στους γηπεδούχους να το βγάλουν από τις κερκίδες. Τελικά όλη η κατακραυγή έπεσε πάνω στο διαιτητικό τρίο που απλά θέλησε να εκτελέσει τις εντολές του ΕΣΑΚΕ.

Στο Αλεξάνδρειο, τα πράγματα ξέφυγαν περισσότερο. Με αφορμή ένα επιθετικό φάουλ που δόθηκε στον Άρη 7 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» ξέσπασαν. Μέσα στην οργή τους πέταξαν αντικείμενα, ενώ έφτυσαν και στο πρόσωπο την Βάσω Τσαρούχα.

Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Η διαιτητής έδωσε εντολή να αποσυρθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια και να βγουν ξανά έπειτα από εκκένωση του γηπέδου. Στο φύλλο αγώνα μάλιστα αναφέρεται ότι ο λόγος της διακοπής ήταν ότι έπειτα από τρεις επίσημες ανακοινώσεις για λέιζερ και υβριστικά συνθήματα, ήρθε το φτύσιμο των οπαδών και οι διαιτητές αναγκάστηκαν να αποσυρθούν προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας σε άδειο γήπεδο. Κάτι που τελικά συνέβη και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νίκη του Περιστερίου, λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα...

Tags: