Θρίαμβος της Βίρτους και τώρα... τελικός!

Βίρτους - Αρμάνι 85-66

i

Twitter / Lega Basket Serie A

Θρίαμβος της Βίρτους και τώρα... τελικός!

Νίκος Καλαμπάκας 23:28 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:41 - 21.06.2023

Η Βίρτους Μπολόνια ήταν επιβλητική στην έδρα της κόντρα στην Αρμάνι (85-66), ισοφάρισε σε 3-3 τους τελικούς της Lega Baset Serie A και πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές του για τον τίτλο του πρωταθλητή στο Μιλάνο.

Η Βίρτους Μπολόνια ήταν η μεγάλη νικήτρια του έκτου τελικούς της Lega Basket Serie Α με την Αρμάνι Μιλάνο. Οι παίκτες του Σκαριόλο επιβλήκαν με σκορ 85-66 και πλέον απομένει ένα παιχνίδι στο Μιλάνο, το οποίο θα αναδείξει και την ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23/6, αφού η Αρμάνι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που χρειαζόταν για το πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι κινήθηκαν σε ρηχά νερά, με τους Μέλι και Βόιγκτμαν να σημειώνουν από 11 πόντους και να είναι οι οδηγοί στο σκοράρισμα. Μάλιστα, ο δεύτερος σημείωσε κι ένα απίστευτο buzzer beater sto τέλος της 1ης περιόδου:

Αυτό το καλάθι φυσικά και δεν πτόησε τους γηπεδούχους, που παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν στο 10λεπτο πίσω στο σκορ με 4 πόντους, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση, κλείνοντας το ημίχρονο στο +6 (49-43)

Χάκετ και Μπελινέλι ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Σκαριόλο. Σημείωσαν 13 και 14 πόντους αντίστοιχα, με τον πρώτο να μοιράζει και 7 ασίστ και να είναι καθοριστικός στη νίκη της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το γκάζι πατημένο και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και πήγαν τη διαφορά σε επίπεδα που δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί. Με τους 

Βλάντε Τζούροβιτς: «Ο Θεός να βοηθήσει να πάνε όλα καλά στο Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας»
ABA LIGA

18:47 - 21.06.2023

Βλάντε Τζούροβιτς: «Ο Θεός να βοηθήσει να πάνε όλα καλά στο Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας»

Ο Σέρβος κόουτς, Βλάντε Τζούροβιτς ο οποίος έχει περάσει πολλά χρόνια της καριέρας του και στην Ελλάδα, μίλησε σε Μέσο της Σερβίας για τον πέμπτο τελικό της ABA Liga ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα και μεταξύ άλλων παρακάλεσε τον Θεό να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση χωρίς έκτροπα.

Κορντινιέ, Οτζελέγε και Σενγκέλια να συμβάλλουν επιθετικά, πήραν μια άνετη νίκη και ετοιμάζονται πλέον για τον τελικό των τελικών και το πως θα αποδράσουν με το πρωτάθλημα από την έδρα των αντιπάλων τους!

Δεκάλεπτα: 23-27, 49-43, 67-59, 85-66