Δύσκολη αποστολή για το Περιστέρι στην Τενερίφη
i

Ο κόουτς του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης / © Intime

Δύσκολη αποστολή για το Περιστέρι στην Τενερίφη

Sportal newsroom 09:20 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 08.02.2023

Η ομάδα της δυτικής Αττικής θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη απέναντι στα «καναρίνια» και να κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στο BasketBall Champions League.

Στα παρκέ του Champions League επιστρέφει απόψε το βράδυ το Περιστέρι, αφού αντιμετωπίζει την Τενερίφη (21.30 COSMOTE SPORT4) στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης και με νίκη θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Η ομάδα της δυτικής Αττικής είναι στην τρίτη θέση του ομίλου της με ρεκόρ 2-2 και απόψε θα επιδιώξει να υποτάξει την Τενερίφη και αν είναι τυχερή και ηττηθεί και η Μπνέι Χερτζέλιγια, θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τα play-ins.

Οι Περιστεριώτες ταξίδεψαν στην Ισπανία χωρίς τον Μωραϊτη που έμεινε στη χώρα μας λόγω μιας γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρεί, όμως στη δωδεκάδα επιστρέφει ο Γκιουζέλης. Για την ομάδα του Βιντορέτα δύσκολα θα αγωνιστεί ο Φιτιπάλντο.

Το Περιστέρι προέρχεται από νίκη επί του Ιωνικού στην Basket League, ενώ οι γηπεδούχοι γνώρισαν ήττα από την Μπανταλόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλή και στο Basketball Champions League και την Ισπανική Λίγκα. Είναι ένας αγώνας που χρειάζεται 40 λεπτά συγκέντρωση, ενέργεια και αφοσίωση στο αμυντικό πλάνο από τη στιγμή που έχει δείξει και στα προηγούμενα παιχνίδια η Τενερίφη ότι έχει πολλούς και διάφορους τρόπους για να σκοράρει» υποστηρίζει ο Στέλιος Πουλιανίτης αναφορικά με την αναμέτρηση με την Ισπανική ομάδα.

Και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ πειστικοί στο αμυντικό μας πλάνο ιδιαίτερα, αλλά και στο επιθετικό, προκειμένου να υλοποιήσουμε το πλάνο του προπονητή μας».