Έπιασε δουλειά στην Μπάγερν Μονάχου ο Σερζ Ιμπάκα (pic)

Σερζ Ιμπάκα

Έπιασε δουλειά στην Μπάγερν Μονάχου ο Σερζ Ιμπάκα (pic)

Χρήστος Τσάλτας 09:02 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 20.09.2023

Ο Σερζ Ιμπάκα είναι το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της Μπάγερν Μονάχου αυτό το καλοκαίρι, με τον πολύπειρο σέντερ να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τα χρώματα της ομάδας από την Βαυαρία.

Στους ρυθμούς του Σερζ Ιμπάκα κινείται η Μπάγερν Μονάχου τις τελευταίες μέρες. Ο άλλοτε φόργουορντ/σέντερ των Τορόντο Ράπτορς, των Μιλγουόκι Μπακς και των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ μετακομίζει στην Βαυαρία, για να μπει στη.... μηχανή της ομάδας του Πάμπλο Λάσο. Και από τις πρώτες μέρες του στο Μόναχο μπήκε σε ρυθμούς δουλεκιάς.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του και αφού παρακολούθησε δια ζώσης τα παιχνίδια της ομάδας του για το Magenda Cup, στο Audi Dome, ο ΙμπΆΚΑ μπήκε σε ρυθμούς προπόνησης. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης πάτησε παρκέ, δουλεύοντας ταμικά, με σκοπό να καλύψει σταδιακά το χαμένο έδαφος.

Για την ομάδα του Μονάχου η προσθήκη του χαρισματικού σέντερ είναι μεγάλη υπόθεση, κυρίως για την αμυντική εικόνα της. Ο Λάσο με την παρουσία του πρωταθλητή το 2019 με τους Ράπτορς, θα έχει έναν «τερματοφύλακα» στην άμυνα και έναν παίκτη που θα έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει τους συμπαίκτες του στο πίσω κομμάτι του παρκέ. Ρόλο τον οποίο μπορεί να υποστηρίξει στο μέγιστο βαθμό στη νέα του ομάδα.

Παράλληλα, με την παρουσία του Ιμπάκα μπορεί να «απελυθερώσει» τον Άιζακ Μπόνγκα, με τους δύο παίκτες να έχουν κομβικό ρόλο στο πλάνο της νέας σεζόν, στο αμυντικό κομμάτι.

Πέραν της έφεσής του στην άμυνά όμως, που είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτηση, ο Ιμπάκα είναι παίκτης που μπορεί να τελειώσει φάσεις μετά από πικ εν ρολ, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τις πάσες των περιφερειακών της Μπάγερν, αλλά και να ανοίξει χώρους, μέσα από σκριν, για να δράσει τόσο ο Κάρσεν Έντουαρντς, όσο και ο Σιλβέν Φρανσίσκο, αλλά και ο Αντρέας Ομπστ, τη νέα σεζόν.