Αταμάν: «Έχουμε παίκτες με χαρακτήρα, στο τέλος της ημέρας οι 3 νίκες σε στέλνουν Final 4»

Εργκίν Αταμάν

Αταμάν: «Έχουμε παίκτες με χαρακτήρα, στο τέλος της ημέρας οι 3 νίκες σε στέλνουν Final 4»

Ηλίας Λαλιώτης 10:21 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 15.05.2024

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τα δύο μεγάλα παιχνίδια κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός AKTOR διαθέτει παίκτες με χαρακτήρα και υπογράμμισε πως η ομάδα του πηγαίνει βήμα βήμα με στόχο την πρόκριση στο Final 4.

Η ώρα για τα μεγάλα παιχνίδια του Παναθηναϊκού AKTOR στο Βελιγράδι, κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, με φόντο την πρόκριση στο Final 4, πλησιάζει. Το «τριφύλλι» ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Σερβίας με στόχο να φτάσει σε τουλάχιστον μία νίκη που θα φέρει ξανά το πλεονέκτημα έδρας στην πλευρά του.

Ο Εργκίν Αταμάν τόνισε πως οι 3 νίκες θα φέρουν την πρόκριση στo Final 4 και υποστήριξε πως η ομάδα του πηγαίνει βήμα βήμα, με πρώτο στόχο τη νίκη στο παιχνίδι της Τρίτης. Παράλληλα παραδέχτηκε πως το πλάνο αναμένεται να αλλάξει σε περίπτωση απουσίας του Ουέιντ Μπόλντουιν, ενώ αποκάλυψε πως ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δεν θα αγωνιστεί σε κανένα από τα δύο παιχνίδια στην σερβική πρωτεύουσα.

Βιλντόζα: «Έχουμε την αυτοπεποίθηση πως μπορούμε να τελειώσουμε τη σειρά στο Βελιγράδι»
EUROLEAGUE

09:59 - 29.04.2024

Βιλντόζα: «Έχουμε την αυτοπεποίθηση πως μπορούμε να τελειώσουμε τη σειρά στο Βελιγράδι»

Ο Λούκα Βιλντόζα μίλησε για το ταξίδι του Παναθηναϊκού AKTOR στο Βελιγράδι, ενόψει των αναμετρήσεων με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και στάθηκε στη νοοτροπία όλων στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

«Είναι τα playoffs, η σειρά είναι στο 1-1 για να αξίζεις τη νίκη και την πρόκριση στο Final 4 πρέπει να κερδίσεις 2 παιχνίδια. Φυσικά θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες, η Μακάμπι είναι καλή ομάδα, το είδαμε και στα 2 προηγούμενα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε σκληροί και να κάνουμε καλά παιχνίδια.

Μετά το πρώτο παιχνίδι αναλύσαμε τα λάθη μας και είχαμε περισσότερη προσοχή, ειδικά στην επίθεση. Όταν κάνεις λάθος αυτό μεταφράζεται σε τρανζίσιον για την Μακάμπι. Είναι πολύ σημαντικό. Αμυντικά κάναμε περισσότερα λάθη στο πρώτο παιχνίδι, στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Η Μακάμπι μέχρι τώρα είναι η καλύτερη ομάδα στην επίθεση στην Ευρωλίγκα αλλά είχε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ. Πρέπει να κρατήσουμε την ίδια ποσότητα ριμπάουντ εναντίον τους και αυτό θα είναι το κλειδί για τα επόμενα παιχνίδια.

Βήμα βήμα. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι την Τρίτη. Δεν έχει σημασία η νίκη ή η ήττα. Στο τέλος μόνο 3 νίκες θα μας φέρουν στο Final 4.

Θεωρώ ότι έχουμε πολλούς παίκτες με χαρακτήρα με ποιότητα και εμπειρία, αλλά και η Μακάμπι έχει παίκτες με ποιότητα, όπως ο Λορένζο Μπράουν, ο Μπόλντουιν, ο Νίμπο. Επίσης, η Μακάμπι είναι πολύ καλή ομάδα.

Ο Χουάντσο δεν θα παίξει σε αυτά τα 2 παιχνίδια.

Ο Μπόλντουιν είναι πολύ καλός παίκτης, ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην Ευρωλίγκα. Θα αλλάξει το πλάνο, αλλά θα δούμε πώς είναι η κατάστασή του και αν παίξει ή όχι. Έχουν κι άλλους παίκτες, όπως ο Ταμίρ Μπλατ, ο Τζον ΝτιΜπαρτολομέο, ο Κλίβελαντ έκανε καλό 2ο παιχνίδι. Με τον Μπόλντουιν ίσως αλλάξει μέρος της τακτικής».