Ερωτηματικό η παρουσία του Ιμπάκα με την Μπάγερν Μονάχου στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Ερωτηματικό η παρουσία του Ιμπάκα με την Μπάγερν Μονάχου στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Χρήστος Τσάλτας 15:34 - 20.09.2023

Ο Σερζ Ιμπάκα μπήκε σε ρυθμό προπονήσεων με την Μπάγερν Μονάχου, όμως η παρουσία του στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», με την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, μόνο δεδομένη δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του φετινού καλοκαιριού, για την Μπάγερν Μονάχου, είναι ο Σερζ Ιμπάκα, ο οποίος έπειτα από μια μεγάλη πορεία στα παρκέ του ΝΒΑ αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, αγωνιζόμενος στην Euroleague με τους Βαυαρούς.

Ο εκρηκτικός φόργουορντ/σέντερ αναμένεται να είναι το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας του Πάμπλο Λάσο, με τον Ισπανό κόουτς να έχει σε περίοπτη θέση τον πρωταθλητή του ΝΒΑ το 2019 με τους Τορόντο Ράπτορς.

Ο Ιμπάκα έχει ήδη ξεκινήσει να μπαίνει σε ρυθμό προπονήσεων με τη νέα του ομάδα, κάνοντας την πρώτη του προπόνηση στο Μόναχο την Τετάρτη (20/09). Ωστόσο έχει ακόμα αρκετό έδαφος να καλύψει για να μπορέσει να μπει σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό με τη νέα του ομάδα.

Αυτό σημαίνει πως η συμμετοχή του στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» με τους Βαυαρούς μόνο δεδομένη δεν θα πρέπει να θεωρείται. Για την ακρίβεια, είναι αμφίβολη και όλα δείχνουν πως δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια του ΟΑΚΑ, με τους ανθρώπους της Μπάγερν να θέλουν να ετοιμάσουν τον εκρηκτικό σέντερ για τα επίσημα παιχνίδια της σεζον.

O 35χρονος σέντερ μετράει πάνω από 900 παιχνίδια στο ΝΒΑ (919 για την ακρίβεια) και φέρνει στο Μόναχο το πνεύμα νικητή, αλλά και τη νοοτροπία του, για να «ενώσει» τις τελείες της ομάδας του Πάμπλο Λάσο. Άλλωστε αυτό το καλοκαίρι πολλοί παίκτες από το ΝΒΑ μετακόμισαν στην Ευρώπη, όπως ο Κέμπα Ουόκερ, ο Μπεν ΜάκΛεμορ και ο Λάνγκστον Γκαλογουεϊ.