Ο Τόπιτς είναι ενθουσιασμένος που επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα - Δεν αποκλείεται να παίξει στο ΟΑΚΑ
i

© photo by Alexander Dimitrijevic

Ο Τόπιτς είναι ενθουσιασμένος που επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα - Δεν αποκλείεται να παίξει στο ΟΑΚΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 12:23 - 27.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 27.12.2023

Το μεγαλύτερο ταλέντο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Νίκολα Τόπιτς, επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα από τον δανεισμό του και ετοιμάζεται να εμφανιστεί στο επίπεδο της EuroLeague. Ο προπονητής του, Γιάννης Σφαιρόπουλος υπολογίζει σε αυτόν, απλώς ο ίδιος ο 18χρονος θα πάρει την απόφαση αν είναι έτοιμος να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (28/12).

O Γιάννης Σφαιρόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για διακοπές, στιγμές χαλάρωσης ή για να δει συγγενείς και φίλους. Το έκανε γιατί το βράδυ της Πέμπτης (28/12) ο Ερυθρός Αστέρας, τον οποίo διαχειρίζεται αγωνιστικά, θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό για την 17η αγωνιστική της EuroLeague.

«Χρειαζόμασταν αλλαγές στην ομάδα», παραδέχθηκε ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος, όχι μόνο εν όψει τις κόντρα με τους «πράσινους», αλλά και λόγω της γενικής πορείας της ομάδας στις απαιτήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Ο Σαμπάζ Νέιπιερ αποχώρησε και επέστρεψε στο Μιλάνο και μετά από αυτό «θέλαμε να προσθέσουμε νέους παίκτες στο ρόστερ, να φτιάξουμε χημεία, να είμαστε παραγωγικοί», πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός και οδήγησε τη σκέψη του στον Νίκολα Τόπιτς, ο οποίος ενσωματώθηκε στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου. Επέστρεψε, στην πραγματικότητα, από τον δανεισμό του από την σέρβικη Μέγκα και στα 18 του χρόνια αναλαμβάνει ρόλο σε ομάδα επιπέδου EuroLeague

«Ήθελα πάρα πολύ τον Νίκολα Τόπιτς στην ομάδα και είμαι ικανοποιημένος που τον έχουμε πλέον μαζί μας», πρόσθεσε ο Σφαιρόπουλος, που στην καριέρα του -ειδικά στον ΠΑΟΚ- έχει δουλέψει πολύ αποτελεσματικά με πολλούς νεαρούς παίκτες, που τους βοήθησε να εξελιχθούν: Κώστας Βασιλιάδης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (μεταξύ άλλων). 

«Είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης και θα βοηθήσει την ομάδα», πρόσθεσε ο Σφαιρόπουλος και «είναι νέος, θα έχει την ευκαιρία να προοδεύσει και να γίνει ακόμα καλύτερος». Τώρα αν θα είναι διαθέσιμος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. «Θα δούμε. Δεν θα τον αναγκάσω, θα προπονηθεί σήμερα και αύριο, αλλά την απόφαση θα την πάρει ο ίδιος. Είναι ένας παίκτης στον οποίο υπολογίζω πολύ πάντως», κατέληξε. 

Από την πλευρά του, ο 18χρονος, είναι ακόμα πιο ενθουσιασμένος από τον Σφαιρόπουλο. Καθώς σε αυτή την ηλικία έχει τη δυνατότητα να δείξει το ταλέντο του σε ευρύ κοινό. Βέβαια, μέχρι και το ΝΒΑ ασχολείται έντονα μαζί του για το άμεσο μέλλον, αλλά προς το παρόν εστιάζει στο... τώρα. «Χαίρομαι που επέστρεψα, χαίρομαι που είμαι εδώ. Έχω κάνει ήδη τις πρώτες μου προπονήσεις μαζί με τους νέους συμπαίκτες μου και αισθάνομαι υπέροχα. Με βοήθησαν όσο το δυνατόν περισσότερο να προσαρμοστώ το συντομότερο δυνατό και θα είμαι στην αποστολή κόντρα στον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο νεαρός.