Εσύ ξέρεις σε ποια ελληνική ομάδα υπήρξε προπονητής ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γκόρντον Χέρμπερτ;

Γκόρντον Χέρμπερτ

Εσύ ξέρεις σε ποια ελληνική ομάδα υπήρξε προπονητής ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γκόρντον Χέρμπερτ;

Χρήστος Τσάλτας 20:21 - 10.09.2023

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ έφτασε στην κορυφή του κόσμου με την εθνική ομάδα της Γερμανίας, με τον Αμειρκανό προπονητή να γράφει ιστορία, έχοντας μάλιστα παρελθόν σε φόντο γαλανόλευκο.

Τις πιο σπουδαίες στιγμές της ιστορίας της βιώνει η εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας, η οποία έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μετυαλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων.

Οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ εκτέλεσαν άψογα το πλάνο του προπονητή τους και κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή, μετρώντας μόνο νίκες απέναντι σε ομάδες όπως η Σλοβενία, οι ΗΠΑ και η Σερβία.

Ο Γκόρντον Χέμρπερτ ήταν ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, έχοντας αναλάβει να χτίσει την εθνική ομάδα της Γερμανίας από το 2021. Μια θέση που κρατάει έως και σήμερα, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Για το ελληνικό κοινό μάλιστα το όνομα Χέρμπερτ μόνο άγνωστο δεν είναι, καθώς είχε βρεθεί και στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2007-08 έκατσε στον πάγκο του Άρη, με παίκτες όπως ο Τερέλ Καστλ, ο Τζερεμάια Μάσεϊ, ο Ρεϊσόν Ράιτ, ο Σάββας Ηλιάδης, ο Γάιος Σκορδίλης και ο νυν ασίσταντ κόουτς της εθνικής ομάδας της Φινλανδίας, Χάνο Μότολα.

Με τον Άρη τερμάτισε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ στην Ευρωλίγκα έφτασε ως τους 16 της διοργάνωσης. Έκτοτε, η πορεία του συνεχίστηκε στην Ευρώπη και ιδίως στην Γερμανία, έχοντας απόλυτα επιτυχημένη πορεία με τους Σκαϊλάινερς, πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Γερμανίας.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: