Το μήνυμα στήριξης του Τζόκοβιτς στην Εθνική Σερβίας για τον τελικό του Μουντομπάσκετ

Το μήνυμα στήριξης του Τζόκοβιτς στην Εθνική Σερβίας για τον τελικό του Μουντομπάσκετ

Δημήτρης Χούπης 12:05 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 10.09.2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έστειλε το δικό του μήνυμα στήριξης στην Εθνική Σερβίας για τον τελικό του Μουντομπάσκετ κόντρα στη Γερμανία.

Ο τελικός του Μουντομπάσκετ στη Μανίλα είναι προ των πυλών, με τη Γερμανία και τη Σερβία να έρχονται αντιμέτωπες με στόχο την κορυφή του κόσμου. Για τη Σερβία αυτός είναι ο τέταρτος τελικός την τελευταία δεκαετία και ο δεύτερος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Στους τρεις προηγούμενους οι Σέρβοι είχαν γνωρίσει ισάριθμες ήττες από τις ΗΠΑ και τη Σλοβενία αντίστοιχα. Κάπως έτσι ψάχνουν το πρώτο χρυσό μετά από το 2002, όταν είχαν επικρατήσει της Αμερικής στον τελικό της Ιντιανάπολις. Όπως είναι λογικό τα βλέμματα των πολιτών των δύο χωρών θα είναι στραμμένα στο μεγάλο παιχνίδι, με τον Σέρβο σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς να μην αποτελεί εξαίρεση. Ο οποίος μάλιστα θα παίξει κι αυτός έναν τελικό σήμερα (10/9, 23:00) για το US Open κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Νόλε λοιπόν με ένα βίντεο έστειλε το δικό του μήνυμα στήριξης στους συμπατριώτες του για τον τελικό, λέγοντας «μακάρι να κάνουμε το 2/2 για τη Σερβία». 

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15:22 - 09.09.2023

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»

Η Σερβία έγραψε ιστορία, έφτασε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Φίλιπ Πετρούσεφ εξηγεί στο Sportal ποιο είναι το στοιχείο που κάνει ξεχωριστή τη φετινή προσπάθεια για την ομάδα του.

«Όλη η Σερβία είναι περήφανη για ό,τι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα, για το πόσο μακριά έχετε πάει. Είμαστε ένα μπασκετικό έθνος και θα είμαστε για πάντα. Σας στηρίζουμε, σας στηρίζω. Πιθανότατα θα δω το παιχνίδι το πρωί, αν τα καταφέρω. Ίσως κάποια από τα τελευταία δεκάλεπτα. 

Εν συνεχεία θα προετοιμαστώ για τον δικό μου αγώνα. Εύχομαι να κάνουμε το 2/2 για τη Σερβία την Κυριακή. Ό,τι κι αν γίνει, είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το υπέροχο ομαδικό πνεύμα, την ευελιξία και τη μαχητικότητα για τη σημαία και το έθνος», ήταν τα λόγια του Σέρβου, ο οποίος προσπάθησε να... ντοπάρει τους συμπατριώτες του.