Ο Μάοντο Λο στο Sportal: «Τεράστια υπόθεση να φέρουμε το χρυσό στη Γερμανία!»

Μάοντο Λο

Ο Μάοντο Λο στο Sportal: «Τεράστια υπόθεση να φέρουμε το χρυσό στη Γερμανία!»

Χρήστος Τσάλτας 10:00 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 26.09.2023

Λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μάοντο Λο μίλησε στο Sportal για το vibe της Γερμανίας ενόψει της «μάχης» με τη Σερβία, παραδέχτηκε πως ετοιμάζεται για ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της καριέρας του και εξήγησε τι σημαίνει για τη χώρα η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Αποστολή στη Μανίλα

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για την Γερμανία, που απέναντι στην Σερβία θα παλέψει για την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου στην ιστορία της, σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένα δέλεαρ που από μόνο του είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, με τους παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ να είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα για να πετύχουν τον στόχο τους.

Απέναντί τους θα βρουν μια ομάδα που έχει τεράστια εμπειρία σε αγώνες υψηλλού επιπέδου, διαθέτει προσωπικότητες, αλλά και έναν προπονητή που ξέρει καλά τη διαδικασία. Όμως τα «πάντσερ» έχουν έναν μεγάλο στόχο μπροστά τους και δεν κοιτάζουν τίποτε άλλο.

Η αναμέτρηση της Κυριακής είναι ιστορική για το μπάσκετ της χώρας και ως τέτοια την αντιμετωπίζουν όλοι. «Είναι ένα παό τα μεγαλύτερα, σίγουρα. Είναι ιστορικό παιχνίδι για εμάς. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια χωρίς αμφιβολία», είπε ο Μάοντο Λο στο Sportal, λίγο πριν σταθεί στο κλίμα εντός των τειχών πριν από την μεγάλη αναμέτρηση στην Mall of Asia Arena.

«Το Σάββατο ξεκουραστήκαμε από την προσπάθεια που κάναμε στον ημιτελικό. Ήταν κάτι μεταξύ αποκατάστασης και προπόνησης. Είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτό περιγράφει τα πάντα».

Σε όλα τα παιχνίδια της στο τουρνουά η Γερμανία έχει καταφέρει να επιβάλλει το δικό της τέμπο. Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ είναι η μοναδική αήττητη στο τουρνουά ως τώρτα.

Αυτή τη συνθήκη θέλει να την επιβάλλει για ακόμα μια φορά. «Η προτεραιότητά μας είναι να παίξουμε επιθετικά και στις δύο πλευρές», επεσήμανε ο νέος άσος της Αρμάνι Μιλάνο, για να προσθέσε. «Θέλουμε να βάλουμε ένταση, να παίξουμε επιθετικά στην άμυνα, να τρέξουμε το γήπεδο. Θέλουμε να είμαστε δυνατοί».

Απέναντι στην Team USA η αθλητικότητα ήταν ένα από τα κύρια όπλα των Γερμανών. Τώρα η αποστολή είναι διαφορετική, καθώς θα πρέπει να ανακόψεουν τη δράση των Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ. «Είναι διαφορετικοί παίκτες. Κάθε ομάδα διαφέρει. Πρέπει να μμείνουμε σε αυτό που κάνουμε σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά και είναι στο χέρι των προπονητών να δουν ποιο θα είναι το καλύτερο πλάνο για εμάς. Θα είμαστε σε θέση να ετοιμαστούμε».

Για το τέλος, τον ρωτήσαμε για τη σημασία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου για το μπάσκετ της χώρας. Η εθνική Γερμανίας επέστρεψε στο προσκήνιο, με το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket να είναι το... προμήνυμα για όσα θέλουν να δείξουν τα «πάντσερ» στο μέλλον.

Στη Μανίλα θέλουν να επιβεβαιώσουν την ανάπτυξή τους και να επιβεβαιώσουν πως το μέλλον τους ανήκει, παρακινώντας ακόμα περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα. «Θα είναι τεράστια υπόθεση, θα είναι ιστορικο. Φέρνουμε κάτι στο γερμανικό μπάσκετ, μετά το χάλκινο μετάλλιο πέρυσι.

Ήταν λίγο απογοητευτικό που δεν παλέψαμε για το χρυσό. Τώρα όμως φτάσαμε στον τελικό και παίζουμε για το χρυσό. Ελπίζουμε το μπάσκετ στην Γερμανία να ααναγνωριστεί περισσότερο μέσα στη χώρα και οι Ευρωπαίοι να καταλάβουν πλήρως τι κάνουμε σαν γερμανικο μπάσκετ».

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.