Σβέτισλαβ Πέσιτς: Όταν το συναίσθημα χωρίζεται στα δύο...

Σβέτισλαβ και Μάρκο Πέσιτς

Σβέτισλαβ Πέσιτς: Όταν το συναίσθημα χωρίζεται στα δύο...

Χρήστος Τσάλτας 09:25 - 10.09.2023

Από τη μία η χώρα του και από την άλλη η οικογένειά του. Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει έναν πρωταγωνιστή, τον Σβέτισλαβ Πέσιτς. Για πάρα πολλούς λόγους!

Αποστολή στη Μανίλα

Το 2002 έγραψε την ιστορία με χρυσά γράμματα. Στην Ιντιανάπολις οδήγησε την -τότε- Γιουγκοσλαβία στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, νικώντας στον μεγάλο τελικό την Αργεντινή του Μανού Τζινόμπιλι. Με παίκτες όπως ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς.

Σε εκείνο το τουρνουά μάλιστα η Γερμανία είχε καταφέρει να κατακτήσει και αυτή μετάλλιο, το χάλκινο, νικώντας στον μικρό τελικό τη Νέα Ζηλανδία. Για την οικογένεια Πέσιτς ήταν μια μοναδική στιγμή. Η φωτογραφία με τον πατέρα Σβέτισλαβ και τον γιο Μάρκο να ποζάρουν με τα μετάλλιά τους «είπε» τα πάντα.

Για τον Πέσιτς η Γερμανία είναι ένα ξεχωριστό μέρος. «Στη Γερμανία έγινα προπονητής κορυφαίου επιπέδου. Εκεί το χρωστάω. Η οικογένειά μου ζει στο Μόναχο. Έχω μεγάλο σεβασμό για την χώρα», είπε ο 75χρονος προπονητής που ετοιμάζεται για ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι στην καριέρα του. Αυτό όμως θα είναι το πιο ιδιαίτερο απ' όλα.

Από τη μία πλευρά, η χώρα του, μια από τις μεγαλύτερες σχολές μπάσκετ στον κόσμο. Εκεί που βίωσε μεγάλες χαρές και έχει την ευκαιρία να ξαναγράψει την ιστορία με χρυσά γράμματα, όπως 21 χρόνια πριν. Από την άλλη, η οικογένειά του. Ο Μάρκο Πέσιτς είναι διευθυντής στην Μπάγερν Μονάχου και μένει μόνιμα στο Μόναχο, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Πέσιτς.

Ο Μάρκο Πέσιτς άλλωστε έγραψε τη δική του ιστορία στα γερμανικά παρκέ, αλλά και με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας. Έχοντας την επίβλεψη και την καθοδήγηση του πατέρα του, κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο αξιοσέβαστους παίκτες του μπάσκετ της χώρας. Και μαζί του ο Σβέτισλαβ Πέσιτς να κερδίσει ακόμα περισσότερο σεβασμό στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Το συναίσθημα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι και τόσο εύκολα διαχειρίσιμο. Ακόμα και για τον πιο «ψυχρό» επαγγελματία του κόσμου. Το 40κεπτο στην Mall of Asia Arena αναμένεται να έχει έντονες συγκινήσεις και για τον Πέσιτς δεν θα είναι μια απλή υπόθεση. Δεν θα είναι ούτε καν ένας ακόμα τελικός. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα το κρατήσει μέσα του για πάντα και μια πολύ καλή ιστορία να διηγείται στα οικογενειακά τραπέζια.

Είτε αυτά γίνονται στο Μόναχο, είτε στο Βελιγράδι...

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.