Πανέτοιμη και αποφασισμένη για το χρυσό η Σερβία
i

© Sportal.gr

Πανέτοιμη και αποφασισμένη για το χρυσό η Σερβία

Χρήστος Τσάλτας 16:42 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 09.09.2023

Η Εθνική ομάδα της Σερβίας ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γερμανία με τους παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς να σκέφτονται μόνο το χρυσό μετάλλιο.

Αποστολή στη Μανίλα

Δίχως απρόοπτα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της Σερβίας εν όψει του μεγάλου τελικού του παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ στις Φιλιππίνες. Οι «πλάβι» που ήταν ισοπεδωτικοί κόντρα στον Καναδά στα ημιτελικά, παίζουν με αντίπαλο τη Γερμανία με στόχο την επιστροφή τους στην κορυφή του κόσμου από το 2002.

Τότε, πάλι με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο, ως Σερβία/Μαυροβούνιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση της Ιντιανάπολις στον τελικό με αντίπαλο την Αργεντινή. Στο στρατόπεδο των Σέρβων υπάρχει αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για την αναμέτρηση κόντρα στους Γερμανούς, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ είναι αήττητη στη διοργάνωση.

Οι «πλάβι» έχουν ένα επιπλέον κίνητρο στο ματς να παίξουν κόντρα στον Μπόρισα Σίμανιτς που έχασε τον νεφρό του κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Μετά το τέλος της προπόνησης της Σερβίας, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς απάντησε σε ερώτηση του Sportal για το πόσο ξεχωριστό είναι να παίζει έναν τελικό σε αυτή τη φάση της καριέρας του.

«Ένας τελικός είναι πάντα ξεχωριστός. Έχω καλές αναμνήσεις από τη Γερμανία. Η εμπειρία μου εκεί με βοήθησε πολύ και στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές. Έφτασε σε αυτό το επίπεδο ως προπονητής εκεί. Είμαι πολύ κοντά στο γερμανικό μπάσκετ και έχω πολλούς φίλους εκεί. Η οικογένεια μου μένει στο Μόναχο», απάντησε ο Σέρβος προπονητής στον απεσταλμένο του Sportal στη διοργάνωση. 

«Και οι δύο ομάδες αξίζουν να βρίσκονται στον τελικό. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ. Σεβόμαστε όλοι τη Γερμανία. Το πιο σημαντικό στοιχείο τους είναι η συνοχή. Παίζουν μαζί 4-5 χρόνια. Παίζουν εξαιρετικά μαζί. Το έδειξαν εδώ στη Μανίλα. Είναι αήττητοι. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο πλευρές. Κι εμείς έχουμε παίξει ομαδικά, με καλή άμυνα, με τρανζίσιον, με αιφνιδιασμούς και καλό μπάσκετ», σημείωσε αρχικά ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15:22 - 09.09.2023

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»

Η Σερβία έγραψε ιστορία, έφτασε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Φίλιπ Πετρούσεφ εξηγεί στο Sportal ποιο είναι το στοιχείο που κάνει ξεχωριστή τη φετινή προσπάθεια για την ομάδα του.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.