Η Γερμανία είναι το σύγχρονο μπάσκετ που θέλουμε να βλέπουμε

Η Γερμανία είναι το σύγχρονο μπάσκετ που θέλουμε να βλέπουμε

Χρήστος Τσάλτας 19:34 - 10.09.2023

Η καλύτερη ομαδα πήρε το χρυσό. Η Γερμανία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, έγραψε χρυσή σελίδα και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, το μέλλον της ανήκει. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Αποστολή στη Μανίλα

Αν θέλουμε να μιλάμε για μπασκετική δικαιοσύνη, τότε αυτό που έγινε στη Μανίλα αποτυπώνει και με το παραπάνω πως το σπορ που παρακολουθούμε είναι δίκαιο και 9 στις 10 φορές ο καλύτερος θα είναι αυτός που θα κερδίσει. Όπως συνέβη κια με την Γερμανία.

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ βρισκόταν μεν στην κουβέντα για τα μετάλλια, όμως δεν ήταν ανάμεσα σε αυτές που συμπεριλαμβάνονταν στην κουβέντα για χρυσό. Διότι άπαντρες είχαν στο μυαλό τους ΗΠΑ και Καναδά στις δύο πρώτες θέσεις. Στα χαρτιά θεμιτό και λογικό. Στο παρκέ όμως η ιστορία είναι διαφορετική.

Η Γερμανία έφτασε στην κορυφή του κόσμου παίζοντας το μπάσκετ που όλοι θέλουν να βλέπουν, το μπάσκετ που απολαμβάνουν. Γρήγορο, θελκτικό στο μάτι, με σωστές αποστάσεις, με ενέργεια και στις δύο πλευρές. Το επίπεδο ετοιμότητας και συγκέντρωσης των παικτών του Χέρμπερτ ήταν με διαφορά το υψηλότερο όλων στο τουρνουά. Κάτι που αποτυπώνεται και στην προσέγγιση της ομάδας σε κάθε αγώνα.

Με εξαίρεση την αναμέτρηση κόντρα στην Λετονία, για τα προημιτελικά, η Γερμανία ξεκινούσε τους αγώνες πολύ δυνατά και έβαζε κείνη τους κανόνες. Όπως έκανε και στον μεγάλο τελικό.

Η Σερβία πούλησε ακριβά το τομάρι της γιατί έχει παίκτες με προσωπικότητα. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς απέδειξε πως δεν θεωρείται τυχαία ο ηγέτης του συνόλου. Όμως την ίδια στιγμή που ο «Μπόγκι» προσπαθούσε να κρατήσει όρθια την ομάδα του σχεδόν μόνος, οι Γερμανοί έβρισκαν λύσεις από παντού.

Σρούντερ, Φραντς Βάγκνερ, Μόριτζ Βάγκνερ, Όμπστ, ήταν σε καλή βραδιά και έδιναν λύσεις. Την ίδια ώρα που η Σερβία σπατάλησε τη μοναδική ευκαιρία της για να ισοφαρίσει, το τρίποντο του Γκούντουριτς, που αμαρκάριστος βρήκε σίδερο.

Η Γερμανία σε όλο το τουρνουά ήταν εξαιρετική. Το 8-0 το αποδεικνύει και μάλιστα από αυτές τις νίκες οι 4 ήρθαν χωρίς τον Φραντς Βάγκνερ. Οταν μάλιστα ο άσος των Ορλάντο Μάτζικ επέστρεψε στη δράση, ανέβασε επίπεδο την ομάδα του. Ο Γερμανός άσος είναι ό,τι πιο σύγχρονο και απολαυστικό υπάρχει σε αυτό το γκρουπ και έχει όλα τα εχέγγυα για να αφήσει εποχή.

Όπως εποχή μπορεί να αφήσει και η Γερμανία, που παίζει ελκυστικά και αποτελεσματικά. Κάτι που δεν συναντάς εύκολα.

ΥΓ. Αυτό το τουρνουά ήταν η απόλυτη δικαίωση για δύο ανθρώπους που κατά τη διάρκεια της καριέρας τους άκουσαν πολλά. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ και ο Ντένις Σρούντερ οδήγησαν την Γερμανία στην κορυφή και αξίζουν σεβασμού από την μπασκετική κοινοτητα. Αυτόν που μέχρι πρότινος δεν είχαν.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: