Η Παρί του θαυματουργού Σορτς υποδέχεται την Μπουρζ στον πρώτο τελικό του Eurocup
i

© photo by Aurelien Meunier / Getty Images / Ideal Images

Η Παρί του θαυματουργού Σορτς υποδέχεται την Μπουρζ στον πρώτο τελικό του Eurocup

Γιώργος Γαβριλάκης 10:44 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 09.04.2024

Το βράδυ της Τρίτης (9/4, 21:30) η Παρί του... εκρηκτικού Τι Τζέι Σορτς φιλοξενεί την Μπουρζ στον πρώτο «τρικολόρ» τελικό του EuroCup. Ο επαναληπτικός θα γίνει την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ήταν ο MVP και ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga και οδήγησε την γερμανική Βόννη στην κατάκτηση τους Basketball Champions League. Το καλοκαίρι άλλαξε ομάδα και χώρα, αλλά δεν άλλαξε... στυλ.

Ο Τι Τζέι Σορτς φέτος ηγείται της Παρί, την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Αποδεικνύει σε κάθε του παρουσία πως η θέση τους ανήκει στο top επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και παρά το μικροκαμωμένο του κορμί (έχει ύψος 1,75μ.) μπορεί να αναστατώσει μία ολόκληρη άμυνα μόνος του.

Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και κόντρα στην Μπουρζ, που μαζί με τους συμπαίκτες του, την υποδέχονται το βράδυ της Τρίτης (9/4, 21:30) στο Παρίσι για τον πρώτο τελικό του EuroCup. Ο... κατακτητής της διοργάνωσης θα προκύψει μετά από δύο αναμετρήσεις κι αν έχουν από μία νίκη, τότε θα μετρήσει η διαφορά πόντων. Το δεύτερο παιχνίδι, στην έδρα της Μπουρζ, είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Ο Ζακαρί Ρισασέ είναι ο Rising Star του EuroCup (vids)
EUROCUP

17:53 - 05.04.2024

Ο Ζακαρί Ρισασέ είναι ο Rising Star του EuroCup (vids)

Λίγες μέρες πριν γίνει 19 ετων, ο Ζακαρί Ρισασέ της Μπουρζ, βραβεύθηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης στο Eurocup. Πρόκειται άλλωστε για έναν αθλητή που στο άμεσο μέλλον θα μεταφερθεί στο ΝΒΑ.

Το σημαντικό είναι πως όποιος φθάσει στην κορυφή, τότε θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague της σεζόν 2024-25, άρα το κίνητρο είναι διπλό και τεράστιο!

Βέβαια, το ίδιο δικαίωμα απέκτησε και πέρσι η ισπανική Γκραν Κανάρια με την κατάκτησή της, αλλά τελικά αρνήθηκε το δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική για οικονομικούς λόγους. Τώρα οι δύο γαλλικοί σύλλογοι είναι σε όλα τα επίπεδα έτοιμοι, ώστε να αυξήσουν τις συμμετοχές της χώρας στην Euroleague. Πέραν από την Βιλερμπάν, άντε και της Μονακό, που βέβαια αποτελεί Πριγκιπάτο, είναι ανεξάρτητο, αλλά τον 17ο αιώνα ήταν υπό την γαλλική προστασία, τον 18ο προσαρτήθηκε στη Γαλλία, μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα (1814, «Συνθήκη του Παρισιού») που επέστρεψε στην διοικητική αυτονομία του και επανήλθε στην εξουσία ο Οίκος των Γκριμαλντί.