Ο Ζακαρί Ρισασέ είναι ο Rising Star του EuroCup (vids)

Ο Ζακαρί Ρισασέ είναι ο Rising Star του EuroCup (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 17:53 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 05.04.2024

Λίγες μέρες πριν γίνει 19 ετων, ο Ζακαρί Ρισασέ της Μπουρζ, βραβεύθηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης στο Eurocup. Πρόκειται άλλωστε για έναν αθλητή που στο άμεσο μέλλον θα μεταφερθεί στο ΝΒΑ.

O πατέρας του, Στεφάν Ρισασέ, ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, έπαιξε μέχρι το 2010 και έκανε αίσθηση στα ευρωπαϊκά παρκέ με το ταλέντο του, αλλά και με το ράστα μαλλί του.

Έπαιξε στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια (2000-2002), ενώ τώρα το τέκνο του, ο Ζακαρί Ρισασέ είναι έτοιμος να εκτοξεύσει την… οικογενειακή παράδοση. 

Σε λίγες μέρες (στις 8 Απριλίου) θα κλείσει τα 19 του χρόνια και το μέλλον του δεν προβλέπεται απλώς ως… λαμπρό, αλλά εντοπίζεται στο ΝΒΑ και αναμένεται να είναι ένα από τα κορυφαία Draft picks του 2024. Αν όχι, τότε σίγουρα του 2025. 

Ο Ζακαρί έχει γεννηθεί στη Μάλαγα της Ισπανίας το 2005, τότε που αγωνιζόταν εκεί ο πατέρας του, ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κάνει μεγάλη αίσθηση με την Μπουρζ. Αγωνίζεται ως δανεικός από την Βιλερμπάν και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα της Βρύγης έφθασε μέχρι τον τελικό του Eurocup και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Παρί. 

Ο 19χρονος φόργουορντ με μπόι στα 203 εκατοστά, έχει καταγράψει στην ευρωπαϊκή διοργάνωση 11,7 πόντους και 3,4 ριμπάουντ μέσο όρο, σε λιγότερα από 24 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, ενώ έχει ποσοστό 56,1% στα σουτ τριών πόντων!

Να γιατί έχουν ενθουσιαστεί μαζί του στον «μαγικό πλανήτη», αλλά προς το παρόν ο νεαρός κατακτά (και) ατομικές διακρίσεις στην ήπειρό του.

Αναδείχθηκε Rising Star της διοργάνωσης για το 2023-24, δηλαδή αυτός είναι ο καλύτερος νέος παίκτης και ταυτόχρονα ο πρώτος Γάλλος που διακρίνεται σε αυτή την κατηγορία και σε αυτό το επίπεδο.

To πανόραμα των Play In της Euroleague - H Μακάμπι έχει λάβει θέση και... περιμένει
EUROLEAGUE

15:54 - 05.04.2024

To πανόραμα των Play In της Euroleague - H Μακάμπι έχει λάβει θέση και... περιμένει

Απομένει μισή και άλλη μία αγωνιστική για το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague και στις 16 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα Play In, από τα οποία θα προκύψουν οι δύο τελευταίες θέσεις των Play Offs. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι το Νο 7 και απομένει να δούμε τους άλλους τρεις της δεκάδας που θα πάρουν μία «δεύτερη ευκαιρία».

Τις προηγούμενες δύο χρονιές (2021-22 και 2022-23) το συγκεκριμένο βραβείο είχε καταλήξει στον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι του Παναθηναϊκού, από την πορεία του με την ισπανική Γκραν Κανάρια