Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει νέα σχέδια για τον Χουάν Νούνιεθ - Τον νεαρό Ισπανό σκέφτονται και άλλες ομάδες της EuroLeague (vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει νέα σχέδια για τον Χουάν Νούνιεθ - Τον νεαρό Ισπανό σκέφτονται και άλλες ομάδες της EuroLeague (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:48 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 26.02.2024

Ο Χουάν Νούνιεθ είναι ο 19χρονος Ισπανός γκαρντ της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Ουλμ, που κάνει αίσθηση στο EuroCup και η Ρεάλ τον θέλει πίσω στην Μαδρίτη. Μόνο που και η Βαλένθια τον διεκδικεί, όπως και η Μιλάνο του Ετόρε Μεσίνα.

Ο μόνος λόγος που η Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2022 άφησε τον Χουάν Νούνιεθ να φύγει από την ομάδα, ήταν η ίδια η επιθυμία του νεαρού. Και αυτή προήλθε, όχι γιατί δεν περνούσε καλά στην πόλη που -έτσι κι αλλιώς- γεννήθηκε και μεγάλωσε, αλλά γιατί ήθελε να βρεθεί σε έναν οργανισμό που δεν θα επένδυε στο μέλλον με το άτομό του, αλλά θα του έδινε άμεσα μία ευκαιρία να μπει στο παρκέ και να δείξει τι αξίζει.

Ο Ισπανός γκαρντ, στις 4 Ιουνίου του 2024 θα γίνει 20 ετών και τότε θα έχει ήδη στο βιογραφικό του και στο... άλμπουμ των εμπειριών του, δύο σεζόν στο υψηλό επίπεδο. Διότι, όταν μάζεψε τα πράγματά του από την Μαδρίτη, μεταφέρθηκε στο Ουλμ της Γερμανίας. Μία πόλη που είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά εσχάτως διακρίνεται και για τις επιτυχίες της στο μπάσκετ.

Η Ουλμ, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα και έκανε την Άλμπα Βερολίνου και την Μπάγερν Μονάχου (τις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας) να αισθανθούν άβολα. Ο Νούνιεθ πρωταγωνίστησε στην πορεία αυτή ως βασικός κρίκος και ακολούθως συμμετείχε με την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Που σε ομαδικό επίπεδο οι «Ρόχας» απέτυχαν παταγωδώς, ο ίδιος όμως, κατέγραψε τα πρώτα του «νούμερα» με την εθνική Ανδρών.

Φέτος -πριν καν συμπληρώσει δύο δεκαετίες ζωής- έχει «χτίσει» πάνω στην περσινή του πορεία. Είναι δύσκολο η ομάδα του να κάνει το repeat, αλλά ο ταλαντούχος περιφερειακός στις 18 ματς πρωταθλήματος έχει 10,4 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ. Ακόμα καλύτερος και πιο αποτελεσματικός είναι στην Ευρώπη.

Οι Γερμανοί αγωνίζονται στο EuroCup και εκεί ο Νούνιεθ έχει... ανέβει και σε ριμπάουντ (3,8) και σε τελικές πάσες (5,8), ενώ παραμένει στο 10,4 σε παραγωγή πόντων.

Και κάπως έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης αρχίζει και πάλι να σκέφτεται τον Χουάν Νούνιεθ. Πλέον, δεν της ανήκει ως παρουσία και ως συμβόλαιο, αλλά η θέση του θεωρείται πιθανό να ανήκει στο μέλλον της Βασίλισσας. Ίσως και στο άμεσο, καθώς υπάρχει η διάθεσή της, το καλοκαίρι, να του δώσει αυτό που χρειάζεται. Θέση και ρόλο στην ομάδα της... καρδιάς του.

Κι αφού οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεθ, οδεύουν προς τις τελευταίες σεζόν της καριέρας τους, ο Νούνιεθ έρχεται στο προσκήνιο ως ο επόμενος γηγενής σταρ της Ιβηρικής χερσονήσου. Βέβαια, δεν είναι δεδομένο ότι τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην πατρίδα του, παρά τις φιλοδοξίες της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και της Βαλένθια που παρακολουθεί και αυτή τις εξελίξεις με την περίπτωσή του.

Ο νέος Σλούκας είναι Ισπανός, πρωταθλητής Γερμανίας και 19 ετών (vids)
REST OF THE WORLD

15:59 - 13.07.2023

Ο νέος Σλούκας είναι Ισπανός, πρωταθλητής Γερμανίας και 19 ετών (vids)

Ο Χουάν Νούνιεθ πέρσι, λίγο μετά την ενηλικίωσή του, αποφάσισε να αφήσει την πόλη του και τη Ρεάλ Μαδρίτης για να δοκιμάσει τη τύχη του ως... πρωταγωνιστής. Στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Ουλμ και τώρα ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στη Γερμανία, αλλά το ταλέντο του αντικατοπτρίζεται μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Διότι, υπάρχουν και ομάδες της EuroLeague εκτός Ισπανίας που έχουν σημειώσει το όνομά του πολύ ψηλά στην λίστα που θα... αποκαλύψουν τους επόμενους μήνες (το καλοκαίρι). Και η Μιλάνο είναι μία από αυτές, καθώς ο κόουτς Ετόρε Μεσίνα είναι εντυπωσιασμένος μαζί του και θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος αν τον αναλάβει σε αυτή την ηλικία και τον βοηθήσει να εξελιχθεί όπως το ταλέντο του ορίζει.