Ο Φούφης κάνει ντεμπούτο στα Playoffs της Euroleague - Η λίστα των 28 διαιτητών που αναλαμβάνουν δράση
i

© Euroleague Basketball

Ο Φούφης κάνει ντεμπούτο στα Playoffs της Euroleague - Η λίστα των 28 διαιτητών που αναλαμβάνουν δράση

Γιώργος Γαβριλάκης 13:43 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 20.04.2024

Η Euroleague ανακοίνωσε τους 28 διαιτητές της που θα λάβουν μέρος στα Playoffs. Τέσσερις εξ αυτών θα σφυρίξουν για πρώτη φορά στην καριέρας του στην post season της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ανάμεσά τους και ο μόνος Έλληνας της λίστας, Ιωάννης Φούφης.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των Playoffs της Euroleague και των προσπαθειών του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα εργαστούν στην πιο κρίσιμη αγωνιστική περίοδο που οδηγεί τις ομάδες στο Final Four του Βερολίνου.

Η λίστα απαρτίζεται από 28 ρέφερι, ανάμεσά τους ένας Έλληνας: Ο Ιωάννη Φούφης, ο οποίος μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του θα εργαστεί σε αγώνες των Playoffs. Μέχρι τώρα η δράση του είχε εστιάσει στα ματς της κανονικής περιόδου. Η ίδια αναβάθμιση ισχύει και για τον Ισπανό Ζόρντι Αλιάγα, τον Εσθονό Ρέιν Πέεραντ και τον Αρτούρας Σούκις από την Λιθουανία.

Οι 28 διαιτητές των Playoffs της Euroleague

🏀 Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία)
🏀 Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία)
🏀 Μεντί Ντιλαφά (Γαλλία)
🏀 Χουάν Κάρλος Γκαρία (Ισπανία)
🏀 Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία)
🏀 Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία)
🏀 Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία)
🏀 Λούκα Καρντούμ (Κροατία)
🏀 Μίλος Κολίενσιτς (Μαυροβούνιο)
🏀 Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία)
🏀 Ρόμπερτ Λότερμοσερ (Γερμανία)
🏀 Εμίν Μογκούλκοτς (Τουρκία)
🏀 Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία)
🏀 Ούρος Νίκολιτς (Σερβία)
🏀 Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία)
🏀 Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία)
🏀 Μιγκέλ Πέρεθ (Ισπανία)
🏀 Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία)
🏀 Κάρλος Περούγκα (Ισπανία)
🏀 Ζόρντι Αλιάγα (Ισπανία)
🏀 Σάσα Πουκλ (Σλοβενία)
🏀 Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία)
🏀 Φερνάντο Ρόκα (Πορτογαλία)
🏀 Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία)
🏀 Αρτούρας Σούκις (Λιθουανία)
🏀 Γιακούμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία)
🏀 Ιωάννης Φούφης (Ελλάδα)
🏀 Ρέιν Πέεραντ (Εσθονία)

Sportal EuroLeague Awards: Οι συντάκτες του Sportal ψήφισαν MVP, Καλύτερο Προπονητή, Πρώτη και Δεύτερη Πεντάδα και 6 ακόμα κατηγορίες
EUROLEAGUE

12:02 - 20.04.2024

Sportal EuroLeague Awards: Οι συντάκτες του Sportal ψήφισαν MVP, Καλύτερο Προπονητή, Πρώτη και Δεύτερη Πεντάδα και 6 ακόμα κατηγορίες

Η κανονική σεζόν της EuroLeague ολοκληρώθηκε και οι συντάκτες του Sportal… πήραν θέση σε 10 κατηγορίες, ψηφίζοντας, μεταξύ άλλων, MVP, Καλύτερο Προπονητή, Πρώτη και Δεύτερη Πεντάδα!

Οι διαιτητές που επιλέχθηκαν προέρχονται από 15 διαφορετικές χώρες και συνδυάζουν (αθροιστικά) εμπειρία 408 σεζόν στην Euroleague. Πέρσι, στα Playoffs συμμετείχαν 24 διαιτητές, άρα φέτος υπάρχουν διαθέσιμοι τέσσερις παραπάνω και το σύνολό του (28) είναι το μεγαλύτερο από το 2015 και μετά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι στη λίστα δεν βρίσκεται καμία από τις δύο γυναίκες διαιτητές της διοργάνωσης. Η μία είναι η Βάσω Τσαρούχα και η άλλη είναι η Άνι Πάντερ. Μάλιστα, η Γερμανίδα ρέφερι είναι αυτή που έλαβε μέρος στο περσινό Final Four, αλλά και στην τελική φάση του 2019.