Βαθμολογία Euroleague 2022-23 vs. 2023-24: Η σταθερότητα του Ολυμπιακού και η ακραία μεταβολή του Παναθηναϊκού
i

© Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Βαθμολογία Euroleague 2022-23 vs. 2023-24: Η σταθερότητα του Ολυμπιακού και η ακραία μεταβολή του Παναθηναϊκού

Νίκος Καλαμπάκας 19:02 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:48 - 05.04.2024

Πώς ήταν η βαθμολογία της Euroleague πέρυσι τέτοια εποχή; Ποια είναι η μοναδική ομάδα που έχει το ίδιο ρεκόρ και στις 2 σεζόν και βρίσκεται στην 1η δεκάδα της κατάταξης; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί...

Λίγο πριν το σερβίρισμα του... δεύτερου μενού της 33ης αγωνιστικής της Euroleague, η λίγκα έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με τη βαθμολογία των ομάδων πέρυσι, συγκρίνοντάς τη με τη φετινή.

Το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει ως σλόγκαν το «Το κάθε παιχνίδι μετράει» και μια ματιά στη σύγκριση της κατάταξης πέρυσι με φέτος, επιβεβαιώνει απόλυτα το παραπάνω.

To πανόραμα των Play In της Euroleague - H Μακάμπι έχει λάβει θέση και... περιμένει
EUROLEAGUE

15:54 - 05.04.2024

To πανόραμα των Play In της Euroleague - H Μακάμπι έχει λάβει θέση και... περιμένει

Απομένει μισή και άλλη μία αγωνιστική για το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague και στις 16 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα Play In, από τα οποία θα προκύψουν οι δύο τελευταίες θέσεις των Play Offs. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι το Νο 7 και απομένει να δούμε τους άλλους τρεις της δεκάδας που θα πάρουν μία «δεύτερη ευκαιρία».

Η Euroleague φτάνει στην ολοκλήρωση της regular season της και μια στροφή πριν την τελευταία αγωνιστική, παρατηρεί κανείς ότι καμία ομάδα δεν έχει την ίδια θέση με την περσινή σεζόν, εκτός της 10ης που πέρυσι δεν διεκδικούσε τίποτα, όμως φέτος παίρνει μια θέση στα play - in.

Ο πρωτοπόρος πέρυσι Ολυμπιακός φέτος φιγουράρει στην 6η θέση, ο τρίτος από το τέλος Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι 2ος και έχει πλεονέκτημα έδρας, ενώ η πρώτη εξάδα φέτος, περιλαμβάνει πέντε ομάδες που ήταν και πέρυσι πρωταγωνίστριες, ωστόσο όλες τους είναι σε διαφορετική θέση: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Μονακό και Φενέρ.

Κοιτώντας τη βαθμολογία, πέρυσι τέτοια εποχή 1ος ήταν ο Ολυμπιακός, 2η η Μπαρτσελόνα, 3η η Ρεάλ, 4η η Μονακό, 5η η Μακάμπι και 6η η Φενέρ.

Φέτος, η εξάδα αποτελείται από τις Ρεάλ, Παναθηναϊκό, Μονακό, Μπαρτσελόνα, Φενέρ και Ολυμπιακό. Οι πράσινοι έχουν πάρει τη θέση της Μακάμπι που φέτος είναι στην 7η θέση και έχει κλειδώσει τα play - in και περιμένει απλά να μάθει τον αντίπαλό της.

Από εκεί και πέρα, από φέτος υπάρχει αυτή η διαδικασία (play - in) στην οποία ο 7ος της λίγκας θα κοντραριστεί με τον 10ο και ο 8ος με τον 9ο προκειμένου να κερδίσουν μια θέση στα playoffs.

Πέρυσι λοιπόν στην 7η θέση ήταν η Παρτίζαν, στην 8η η Μπασκόνια, στην 9η η Ζάλγκιρις και 10η η Εφές. Φέτος 7η είναι η Μακάμπι, 8η η Βίρτους, 9η η Μπασκόνια και 10η η Εφές, η μοναδική ομάδα δηλαδή που έχει την ίδια θέση με το πρωτάθλημα που κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στον Ολυμπιακό!

Δείτε αναλυτικά στη φωτογραφία της Euroleague τις κατατάξεις των σεζόν 2022-23 και 2023-24: