Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Κάουνας

Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Κάουνας

Χρήστος Τσάλτας 21:50 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:41 - 01.03.2024

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ακόμα μια νίκη μακριά από το ΣΕΦ, επικρατώντας της Ζαλγκίρις, στο Κάουνας, ανεβαίνοντας στο 16-11, με το πέρας 27 αγωνιστικών στην Euroleague.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό στο Κάουνας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καταιγιστική στην Zalgirio Arena, απέναντι στην φορμαρισμένη Ζαλγκίρις και με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις ήρθε ακόμα μια νίκη που εδραιώνει τους Πειραιώτες σε τροχιά πλέι οφ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πάτησαν γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, έφεραν στα μέτρα τους τον ρυθμό, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι και έφτασαν στη νίκη, δείχνοντας πολύ καλή εικόνα σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Πειραιά ανέβηκε στο 16-11, παραμένοντας σε τροχιά τετράδας και πλεονεκτήματος έδρας, λίγο πριν υποδεχτεί την Βίρτους Μπολόνια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της ημέρας, η Φενέρμπαχτσε ήταν καταιγιστική απέναντι στην Μπασκόνια και πατώντας γκάζι στην τέταρτη περίοδο επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό AKTOR, στο ΟΑΚΑ, με το εμφατικό 111-96 να αποτυπώνει την υπεροχή της απέναντι στους Βάσκους.

Η Μονακό χάλασε το ντεμπούτο του Ρίκι Ρούμπιο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Οι Μονεγάσκοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και με την άμυνα να είναι σημείο αναφοράς πήραν τη νίκη με 77-67. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 17 πόντους και απέχει 12 από το να προσπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της διοργάνωσης.

Η Βιλερμπάν ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας, επικρατώντας της ελλιπέστατης Αρμάνι Μιλάνο, στην LDLC Arena, με 81-77, με τη νίκη αυτή να είναι η πρώτη για την ομάδα από την Λυών στη νεόδμητη έδρα της. Νίκη και για την Μπάγερν Μονάχου, που επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα, με την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να μένει... ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στην 10άδα.

Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου

Άλμπα Βερολίνου - Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-106

Παρτίζαν - Αναντολού Εφές 100-90

Βίρτους Μπολόνια - Βαλένθια 87-74

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 86-97

Παρασκευή 1 Μαρτίου

Φενέρμπαχτσε - Μπασκόνια 111-96

Ζάλγκιρις Κάουνας - Ολυμπιακός 76-95

Βιλερμπάν - Αρμάνι Μιλάνο 81-77

Μπαρτσελόνα - Μονακό 67-77

Μπάγερν Μονάχου - Ερυθρός Αστέρας 74-66

Η επόμενη αγωνιστική (28η)