Ο Ιτούδης και οι εν αναμονή προπονητές της Euroleague

Δημήτρης Ιτούδης

i

© euroleague basketball

Ο Ιτούδης και οι εν αναμονή προπονητές της Euroleague

Γιάννης Πάλλας 19:47 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 31.01.2024

Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι... άλλοι που περιμένουν στη γωνία για να επιστρέψουν στα παρκέ της Euroleague

Κάθε ημέρα που περνάει μεγαλώνει η λίστα των εν αναμονή προπονητών της Euroleague! Αρχικά, έμεινε εκτός αγοράς ο Τι Τζέι Πάρκερ που απομακρύνθηκε από τη Βιλερμπάν μετά τους πρώτους αγώνες της σεζόν. Τον διαδέχθηκε ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει στην ομάδα της Λυών και αποχώρησε κι εκείνος με τον Πιερίκ Πουπέτ να τον διαχέται.

Ο Δημήτρης Ιτούδης που είναι το πιο hot όνομα της Euroleague αυτή τη στιγμή ως ελεύθερος στην αγορά αποχώρησε από την Φενέρμπαχτσε, η οποία έδωσε τα «κλειδιά» στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Έλληνας τεχνικός αυτή τη χρονική στιγμή παραμένει ελεύθερος και αναμένει την καλύτερη δυνατή πρόταση για να επιστρέψει στους πάγκους. Βέβαια, δεν βιάζεται, καθώς η δουλειά στην τουρκική ομάδα είχε πολύ πίεση και αυτή την περίοδο θέλει να αποφορτιστεί. Επιλέγει την αγρανάπαυση και την μελέτη του μπάσκετ από... απόσταση.

Δεν θα βιαστεί να πάρει οποιαδήποτε απόφαση όσον αφορά το μέλλον του, καθώς δεν «καίγεται» κιόλας να δουλέψει άμεση υπό την έννοια ότι αποζημιώθηκε από την Φενέρμπαχτσε.

Ο τελευταίος που μένει χωρίς ομάδα και είναι επιπέδου EuroLeague είναι ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός της Γαλατάσαραϊ, μετά τον διαπληκτισμό που είχε με τον κόσμο της ομάδας έπειτα από την ήττα από την Ντιζόν για το Basketball Champions League είναι κι αυτός ελεύθερος. Επίσης προπονητής που θα απασχολήσει τη Euroleague και τις ομάδες, καθώς έχει κάνει καλή δοουλειά στη Μονακό.

Τα ονόματα αυτά είναι που θα επιστρατευτούν με το που θα ανοίξει μια δουλειά το επόμενο διάστημα σε κάποιο από τα club της διοργάνωσης. Βέβαια, δεν είναι όλοι για όλα, καθώς στις ομάδες κορυφαίου επιπέδου ο Δημήτρης Ιτούδης έχει προτεραιότητα, λόγω εμπειρίας και έργου, ενώ σε ομάδες δευτέρου επιπέδου ο Μίτροβιτς, ο Πάρκερ και ο Ποτσέκο φαίνεται πως θα πέσουν στο τραπέζι.

Η σεζόν έχει ακόμη πολύ δρόμο, ωστόσο οι ελεύθεροι προπονητές είναι σε κατάσταση ετοιμότητας...