O Καμπόκλο της Παρτίζαν θέλει να μοιάσει στον Λεσόρ και στο Βελιγράδι νοιώθει «σαν να είμαι στο Σάο Πάολο»

Μπρούνο Καμπόκλο, Ζέλικο Ομπράντοβιτς

i

© 2023 EuroLeague Basketball

O Καμπόκλο της Παρτίζαν θέλει να μοιάσει στον Λεσόρ και στο Βελιγράδι νοιώθει «σαν να είμαι στο Σάο Πάολο»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:04 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 01.12.2023

Από την πρώτη του εμφάνιση του Μπρούνο Καμπόκλο με τη φανέλα της Παρτίζαν, ο Ζέλικο Ομπραντοβιτς είδε στο πρόσωπο του έναν... μικρό Ματίας Λεσόρ. Ο Βραζιλιάνος φόργουορντ/σέντερ τώρα που συνάντησε το Γάλλο, έδειξε πως ο «Ζοτς» δεν έχει κι άδικο, αποδέχθηκε τον ρόλο του και πλέον ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει!

To καλοκαίρι που μας πέρασε κι ενώ είχε ολοκληρώσει μία σπουδαία σεζόν και σε προσωπικό και σε ομαδικό επίπεδο με την Ουλμ, που μεταφράστηκε με την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος, ο Μπρούνο Καμπόκλο πήρε μία (μάλλον) βιαστική απόφαση. Συμφώνησε με την ιταλική Βενέτσια και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην πόλη με τα κανάλια και τις γόνδολες. 

Αρκετοί σκέφτηκαν πως θα μπορούσε να αγωνιστεί ακόμα και στο επίπεδο της EuroLeague, αλλά ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ προφανώς δεν ήθελε να πάει χωρίς συμβόλαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου συμμετείχε με την Βραζιλία. Ακολούθησε μία πολύ καλή παρουσία και στα γήπεδα της Ασίας, οπότε αρχικά η Βενέτσια ενθουσιάστηκε που θα τον έχει μαζί της τη νέα σεζόν, αλλά τελικά ο Καμπόκλο το μετάνιωσε. Απέκτησε αυτοπεποίθηση και επέλεξε να μην τιμήσει το συμβόλαιο που πριν την περιπέτεια του Μουντομπάσκετ είχε υπογράψει με τον ιταλικό σύλλογο. 

Η διοίκηση της ομάδας εκνευρίστηκε μαζί του, ο ίδιος προσπάθησε άμεσα να βρει ομάδα στην EuroLeague το... λιγότερο, αφού σκέφτηκε και το ΝΒΑ -εκεί όπου αγωνίστηκε με μια κάποια επιτυχία από το 2014 έως το 2021 και τη σεζόν 2018-19 είχε 8,2 πόντους και 4,3 ριμπάουντ με τους Χιούστον Ρόκετς. 

Στην Αμερική δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος, μα όταν η Παρτίζαν συνειδητοποίησε την ανάγκη της για έναν ακόμα ψηλό και αντιλήφθηκε ότι ο Καμπόκλο δεν θα αγωνιστεί στην Ιταλία, του προσέφερε μία θέση στην ομάδα και έναν ρόλο που συνεχώς αναβαθμίζεται. 

Έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης στις 15 Νοεμβρίου στο ματς της 8ης αγωνιστικής κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και ήταν εξαιρετικός: 19 πόντοι με 3/4 τρίποντα σε 19΄51΄΄, ενώ είχε και 2 ριμπάουντ και 2 μπλοκ. Βέβαια η ομάδα του είχε χάσει στη Γερμανία, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από την πρώτη στιγμή είδε πως ο Βραζιλιάνος μπορεί να γίνει ένα είδους νέου... Ματίας Λεσόρ για την Παρτίζαν

Μάλιστα, ο «Ζοτς» του έχει εξηγήσει πως πρέπει να κινείται και έχει εστιάσει τα μαθήματά του πάνω στο παιχνίδι του Γάλλου που πέρσι ήταν στην ομάδα του, αλλά πλέον ανήκει στον Παναθηναϊκό. Έτσι, όταν η Παρτίζαν συνάντησε τους «πράσινους» το βράδυ της Πέμπτης (30/11) για την 11η αγωνιστική της EuroLeague, ο Μπρούνο Κομπόκλο βρέθηκε απέναντι στον Λεσόρ και προσπάθησε να δείξει στον προπονητή του τι ακριβώς έμαθε το τελευταίο διάστημα. 

Δεν ήταν αυτός ο πρωταγωνιστής της νίκης. Ο ΛεΝτέι, ο Ντοζίερ και ο Πάντερ έκαναν σπουδαία δουλειά, αλλά η συμμετοχή του ήταν καταλυτική. Είχε 12 πόντους με 5/6 σουτ σε 19'55'', μάζεψε 5 ριμπάουντ, έκανε δύο κλεψίματα και άλλες τόσες τάπες. Από την άλλη, είδε τον Λεσόρ να βάζει 16 πόντους, να έχει 6 ριμπάουντ και 3 μπλοκ και μετά το τέλος -έχοντας κερδίσει σε ομαδικό επίπεδο- αυτό που είχε να προσθέσει ήταν πως «ο Λεσόρ είναι φανταστικός. Έχοντας περάσει την Παρτιζάν μου δείχνει κατά κάποιον τρόπο τι πρέπει να κάνω στο γήπεδο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε πως «θέλω να γίνω ένα… αντίγραφο, να κάνω τα πράγματα που έκανε κι αυτός εδώ στο Βελιγράδι». 

H σαιξπηρική ανάρτηση της Μονακό με το στιχάκι και η «μπηχτή» στον Ολυμπιακό
EUROLEAGUE

10:36 - 01.12.2023

H σαιξπηρική ανάρτηση της Μονακό με το στιχάκι και η «μπηχτή» στον Ολυμπιακό

Η Μονακό μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού για την 11η αγωνιστική της EuroLeague, πήρε μία μικρή δόση εκδίκησης για τις βαριές ήττες που έχει βιώσει από την ομάδα του Πειραιά και αποφάσισε εμπνεόμενη (που λέει ο λόγος) από τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ να ενοχλήσει τους αντιπάλους τους. Kαι ταυτόχρονα να υπονοήσει πως η ομάδα του Πριγκιπάτου και ο Παναθηναϊκός θα αποτελέσουν σύντομα τον... βραχνά τους.

Και μιας και αναφέρθηκε στη νέα πόλη κατοικίας του, βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει και την ατμόσφαιρα που βίωσε στην Stark Arena, σημείωσε ο Καμπόκλο. Παράλληλα μίλησε για την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Ήταν κάτι φανταστικό. Μου θύμισε το Σάο Πάολο, την πατρίδα μου. Είναι σπουδαίο να ξέρεις πως έχεις ένα τέτοιο κοινό στο πλευρό σου και χαίρομαι που βρίσκομαι στην Παρτιζάν».