Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Εφές χωρίς τον Βιλντόζα - Εκτός οι Τζόουνς και Κλάιμπερν για τους Τούρκους
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Εφές χωρίς τον Βιλντόζα - Εκτός οι Τζόουνς και Κλάιμπερν για τους Τούρκους

Γιώργος Γαβριλάκης 10:00 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 09.01.2024

Η ώρα για το εικοστό ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού έφθασε και υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Αναντολού Εφές (9/1, 21:15, Novasports) με σκοπό να... απαντήσει στο χαμένο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης. Εκτός δράσης ο Λούκα Βιλντόζα για τους «πράσινους», οι Τούρκοι ήρθαν στην Αθήνα χωρίς τους Ουίλ Κλέιμπερν και Ταϊρίκ Τζόουνς.

Κι αφού στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» του 2024 για την EuroLeague, ο Παναθηναϊκός έβαλε στο σακούλι μία νίκη (στη Βαλένθια) και μία ήττα (στη Βιτόρια από τη Μπασκόνια) τώρα επιστρέφει στην έδρα του για μία ακόμα απαιτητική εβδομάδα με δύο αναμετρήσεις. Η πρώτη την Τρίτη (9/1, 21:15, Novasports) κόντρα στην Αναντολού Εφες για την 20η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η δεύτερη -επίσης στο ΟΑΚΑ- με την Μονακό (11/1, 21:15). 

Επειδή όμως, στην EuroLeague κάθε παιχνίδι μετράει και θα πρέπει να υπολογίζεται ανεξάρτητα και ξεχωριστά, ο κόουτς Εργκίν Αταμάν εστιάζει στην... φιλοξενία της τέως ομάδας του και θέλει τη νίκη και την «απάντηση» για την ήττα του πρώτου γύρου στην Κωνσταντινούπολη. Τότε που ο Ταϊρίκ Τζόουνς έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη διοργάνωση και παρά τις πολλές απουσίες οι Τούρκοι είχαν επικρατήσει. 

Τώρα, ο Τζόουνς είναι εκτός δράσης, καθώς έχει τραυματιστεί στον ώμο, ενώ έχουν επιστρέψει οι Ροντρίγκ Μπομπουά, Ελάιζα Μπράιαντ, Τίμπορ Πλάις, αλλά παραμένει τραυματίας ο Ουίλ Κλάιμπερν. Στοιχεία που οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν για να πάρουν την δωδέκατη νίκη τους και να ενταχθούν και πάλι σε πορεία «τετράδας». 

Σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και για το σημαντικό χρονικό διάστημα του ενός μηνός, ο Αταμάν δεν υπολογίζει τον Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος τραυματίστηκε στον μηνίσκο και χειρουργήθηκε το πρωί της ίδιας μέρας που η ομάδα του παίζει με την Αναντολού Εφές

Για καλή τύχη του Παναθηναϊκού πάντως, επιστρέφει ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος ξεπέρασε το μυϊκό πρόβλημα που δεν του επέστρεψε να αγωνιστεί στη νίκη επί της Βαλένθια. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!