«Αυτό που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στην Euroleague είναι τρομερό και πάει για... ρεκόρ!»
i

© Euroleague Basketball

«Αυτό που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στην Euroleague είναι τρομερό και πάει για... ρεκόρ!»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:19 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 27.03.2024

Πέρσι, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 17ος στην Euroleague «και αν φέτος καταφέρει να παραμένει δεύτερος, τότε θα μιλάμε για μία τρομερή επίδοση και ένα μεγάλο ρεκόρ», όπως σημείωσε ο Ντονάτας Ουρμπόνας του Basketnews.

Την αναβάθμιση του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τη περασμένη αγωνιστική περίοδο, την περίμεναν άπαντες. Όταν αυτή συνέβη εντός παρκέ και μέσα από τις νίκες, δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν.

Μόνο που ο Ντονάτας Ουρμπόνας και οι συνομιλητές του στο podcast του Basketnews, διαπίστωσαν και ένα ρεκόρ στην ιστορία της Euroleague που μπορούν και δεν αποκλείεται να καταγράψουν οι «πράσινοι».

«Η σεζόν δεν έχει τελειώσει και δεν είμαστε σίγουροι αν ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει δεύτερος», σημείωσε ο Λιθουανός δημοσιογράφος, «αλλά αν το κάνει, θα καταγράψει άνοδο 15 θέσεων σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Είχαν τερμάτισαν 17οι και τώρα πρωταγωνιστούν. Η επιτυχία του είναι τεράστια» και μάλιστα σημείωσε πως αν τελικά από το Νο 17 «σκαρφαλώσουν» στο Νο 2 τότε τέτοια εξέλιξη και βελτίωση στην κατάταξη μέσα σε μία χρονιά «δεν θα έχει υπάρξει ξανά» στα χρονικά της διοργάνωσης.

Επίσης, πρόσθεσε πως «τις τρεις τελευταίες σεζόν ο Παναθηναϊκός ήταν στις τρεις τελευταίες θέσεις της Euroleague. Στην εποχή του νέου format της διοργάνωσης, μεταξύ των ομάδων με συμβόλαιο Α κατηγορίας στην λίγκα, ο Παναθηναϊκός ήταν η τρίτη χειρότερη μεταξύ αυτών των 13 ομάδων», ενώ ακόμα κι αν κάποιοι (ή όλοι) «περίμεναν πως ήταν δεδομένη η άνοδός τους», ο Παναθηναϊκός το... παράκανε και όπως κατέληξε ο Ουρμπόνας «πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο για το επίπεδο της Euroleague».

Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος: «Έχουμε πάρει ήδη δύο τίτλους και θέλουμε άλλους δύο - Το Βελιγράδι είναι ιδιαίτερο μέρος για μένα»
EUROLEAGUE

10:46 - 27.03.2024

Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος: «Έχουμε πάρει ήδη δύο τίτλους και θέλουμε άλλους δύο - Το Βελιγράδι είναι ιδιαίτερο μέρος για μένα»

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος επιστρέφει στο Βελιγράδι, εκεί όπου πέρσι έδωσε στην Ρεάλ Μαδρίτης την πρόκριση στο Final Four και εκεί που ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του σταδιοδρομία. Τώρα, με τον Ολυμπιακό θέλει τη νίκη για την 32η αγωνιστική της Euroleague και ανέλυσε την κατάσταση σε σέρβικο ΜΜΕ για το ματς της Πέμπτης (28/3).

Ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του πάντως, δεν εστιάζουν στα ρεκόρ, αλλά συγκεντρώνονται για το εκτός έδρας ματς της Παρασκευης (29/3) κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια. Ένα παιχνίδι που με νίκη θα τους σπρώξει ακόμα πιο κοντά στην δεύτερη θέση της κατάταξης (πίσω μόνο από την... άπιαστη Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ πέραν από αυτή την κόντρα απομένουν στο πρόγραμμα της κανονικής διάρκειας, άλλες δύο υποχρεώσεις: Με την Μπάγερν στο Μόναχο (5 Απριλιου) και με την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ (11 Απριλίου)