Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος: «Έχουμε πάρει ήδη δύο τίτλους και θέλουμε άλλους δύο - Το Βελιγράδι είναι ιδιαίτερο μέρος για μένα»

Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος: «Έχουμε πάρει ήδη δύο τίτλους και θέλουμε άλλους δύο - Το Βελιγράδι είναι ιδιαίτερο μέρος για μένα»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:46 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 27.03.2024

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος επιστρέφει στο Βελιγράδι, εκεί όπου πέρσι έδωσε στην Ρεάλ Μαδρίτης την πρόκριση στο Final Four και εκεί που ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του σταδιοδρομία. Τώρα, με τον Ολυμπιακό θέλει τη νίκη για την 32η αγωνιστική της Euroleague και ανέλυσε την κατάσταση σε σέρβικο ΜΜΕ για το ματς της Πέμπτης (28/3).

Το Βελιγράδι για τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που γνώρισε στη ζωή του. Εκεί βρέθηκε το καλοκαίρι του 2017, με το που ολοκλήρωσε τις σπουδές του και την αγωνιστική του παρουσία με το Πανεπιστήμιο του Γκονζάγκα.

Έγινε επιλογή στο Νο 55 του NBA Draft εκείνης της χρονιάς, αλλά δεν έπαιξε απευθείας στο ΝΒΑ. Το έκανε δύο χρόνια αργότερα με τους Γιούτα Τζαζ. Πήγε πρώτα στην Παρτίζαν, μετά στον Ολυμπιακό για την πρώτη του θητεία και εκεί επέστρεψε πριν λίγους μήνες, ως πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τώρα, κατευθύνεται και πάλι προς το Βελιγράδι, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» το βράδυ της Πέμπτης (27/3, 21:30) θα αντιμετωπίσουν του Σέρβους στο κρίσιμο ματς της 32ης αγωνιστικής στην Euroleague και ο Ουίλιαμς-Γκος μίλησε στην Meridian Sports για αυτό το παιχνίδι.

«Πάντα νοιώθω ιδιαίτερα όταν παίζω κόντρα στην Παρτίζαν, που ήταν η πρώτη μου ομάδα στην Ευρώπη», είπε ο 30χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού και θυμήθηκε «όλες τις υπέροχες αναμνήσεις και τους φανταστικούς φιλάθλους που γνώρισα στη Σερβία».

Μόνο που τώρα θα κληθεί να τους... στενοχωρήσει διότι, «ναι μεν είναι σημαντικό ματς γι' αυτούς που διεκδικούν την είσοδο στην δεκάδα, αλλά είναι πολύ σημαντικό και για εμάς», δήλωσε και πρόσθεσε πως «θέλουμε τη νίκη και είμαι έτοιμος για ένα σπουδαίο ματς».

Θυμήθηκε επίσης και την περσινή σειρά των Playoffs κόντρα στην Παρτίζαν, όταν ήταν παίκτης της Ρεάλ και προκρίθηκαν με νίκη στο τελευταίο παιχνίδι, μέσα στην Stark Arena του Βελιγραδίου. Τότε που έβαλε 22 πόντους και ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο για να κατακτηθεί από τους Ισπανούς η νίκη και η πρόκριση στο Final Four. Και λίγες μέρες αργότερα και το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό του Κάουνας κόντρα στη νυν ομάδα του.

Βέβαια, τώρα ασχολείται μόνο με τον Ολυμπιακό και τους στόχους του και θεωρεί πως «γενικά έχουμε μία καλή σεζόν μέχρι στιγμής, παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Διεκδικούμε το πρωτάθλημα, την Euroleague, ενώ έχουμε κερδίσει ήδη και τα δύο τρόπαια για τα οποία έχουμε παλέψει». Δηλαδή, το Super Cup και Κύπελλο Ελλάδας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ξεκαθαρίζει για το Ντουμπάι: «Πρώτα στο EuroCup και... βλέπουμε»
EUROLEAGUE

14:25 - 26.03.2024

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ξεκαθαρίζει για το Ντουμπάι: «Πρώτα στο EuroCup και... βλέπουμε»

O Παούλιους Μοτιεγιούνας μίλησε στο γαλλικό δίκτυο SKWEEK και εξήγησε τις δυσκολίες και τις κινήσεις που γίνονται προς την... κατεύθυνση του Ντουμπάι, ενώ ενημέρωσε πως «του χρόνου το format θα παραμείνει ίδιο» και δεν θα γίνει All-Star Game όπως φημολογείται!

Πλέον όμως, η σεζόν κορυφώνεται και το πιο σημαντικό για τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος είναι «να συνεχίσουμε να παίζουμε ομαδικό μπάσκετ σε επίθεση και άμυνα. Αυτά τα στοιχεία είναι που θα μας δώσουν περισσότερες πιθανότητες να νικήσουμε».