Η 32η πράξη της Euroleague ξεκινά από το Βελιγράδι, εκεί όπου η Μακάμπι υποδέχεται την Βαλένθια
i

© Euroleague Basketball

Η 32η πράξη της Euroleague ξεκινά από το Βελιγράδι, εκεί όπου η Μακάμπι υποδέχεται την Βαλένθια

Γιώργος Γαβριλάκης 09:38 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 27.03.2024

Η Μακάμπι με την Βαλένθια ανοίγουν το... χορό της 32ης αγωνιστικής της Euroleague στο μοναδικό ματς της Τετάρτης (27/3), μία μέρα πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού (επίσης) στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν και δύο μέρες πριν την κόντρα του Παναθηναϊκού με την Βίρτους στην Μπολόνια.

Τη μέρα που ο Ολυμπιακός αναχωρεί για το Βελιγράδι για το ματς της Πέμπτης (27/3), στην πρωτεύουσα της Σερβίας ξεκινά η δράση της 32ης αγωνιστικής της Euroleague. Της... παραπρoτελευταίας για την κανονική διάρκεια της σεζόν.

Την Τετάρτη το βράδυ (27/3, 21:30) λοιπόν, η Μακάμπι Τελ Αβίβ που φιλοξενείται εκεί από το ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ και στα εδάφη των Παλαιστινίων, συναντά ως γηπεδούχος ομάδα, στο Aleksandar Nikolic Hall, την Βαλένθια.

H Μακάμπι βρίσκεται οριακά εκτός εξάδας με ρεκόρ 18-13 και ιδανικά θα ήθελε να βρεθεί εντός αυτής για να προκριθεί απ' ευθείας στα Playoffs και να αποφύγει τις περιπέτειες των Play In.

Από την άλλη, η Βαλένθια βρίσκεται στο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, που διεκδικούν την δέκατη θέση της κατάταξης (που οδηγεί στα Play In) και πρακτικά μία εκ των Μιλάνο, Παρτίζαν, Αναντολού Εφές και αυτής θα τα καταφέρουν.

Γι' αυτό και η Παρτίζαν, ανεξάρτητα του τι θα κάνει η Βαλένθια στο Βελιγράδι κόντρα στους ισραηλινούς, θέλει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, που με τη σειρά του θα φιλοξενηθεί εκεί την Πέμπτη (27/3) από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουβ να καλύψουν τις απουσίες του και να κάνουν το «διπλό», που θα τους βοηθήσει στην επόθεση πρόκριση στην Post season και θα τους δώσει ακόμα και τη δυνατότητα στα εναπομείναντα παιχνίδια (με Ερυθρό Αστέρα και Φενέρμπαχτσε) να διεκδικήσουν το πλεονέκτημα έδρας.

To πλήρες πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Τετάρτη 27 Μαρτίου
21:30 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βαλένθια (Novasports Prime)

Πέμπτη 28 Μαρτίου
20:00 / Ζάλγκιρις - Μιλάνο (Novasports Start)
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα (Novasports 4)
21:30 / Παρτίζαν - Ολυμπιακός (Novasports Prime)
21:30 / Μπασκόνια - Αναντολού Εφές (Novasports 5)
22:00 / Βιλερμπάν - Μιλάνο (Novasports 2)

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ξεκαθαρίζει για το Ντουμπάι: «Πρώτα στο EuroCup και... βλέπουμε»
EUROLEAGUE

14:25 - 26.03.2024

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ξεκαθαρίζει για το Ντουμπάι: «Πρώτα στο EuroCup και... βλέπουμε»

O Παούλιους Μοτιεγιούνας μίλησε στο γαλλικό δίκτυο SKWEEK και εξήγησε τις δυσκολίες και τις κινήσεις που γίνονται προς την... κατεύθυνση του Ντουμπάι, ενώ ενημέρωσε πως «του χρόνου το format θα παραμείνει ίδιο» και δεν θα γίνει All-Star Game όπως φημολογείται!

Παρασκευή 29 Μαρτίου
19:45
/ Φενέρμπαχτσε - Άλμπα Βερολίνου (Novasports 5)
21:30 / Ρεάλ Μαδρίτης - Ερυθρός Αστέρας (Novasports 4)
21:30 / Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός (Novasports Prime)