O Γκούντουριτς για τον κόουτς Γιασικεβίτσιους: «Θα γίνει σαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!»
i

© Euroleague Basketball

O Γκούντουριτς για τον κόουτς Γιασικεβίτσιους: «Θα γίνει σαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:16 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 26.03.2024

Ο Μάρκο Γκούντουριτς έχει αγωνιστεί στη Φενέρμπαχτσε υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τώρα το κάνει με προπονητή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ βλέπει μεταξύ των δύο πολλές ομοιότητες...

Στην Φενέρμπαχτσε ο Μάρκο Γκούντουριτς βρέθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017. Δεν πρόλαβε να σηκώσει το τρόπαιο της Euroleague, καθώς αυτή είχε κατακτηθεί λίγους μήνες πριν και τότε, ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ, αγωνιζόταν ακόμα στον Ερυθρό Αστέρα.

Πρόλαβε όμως, να συνεργαστεί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για δύο σεζόν (2017-19), τότε που ο «Ζοτς» παρέμενε κάτοικος Κωνσταντινούπολης και προπονητής της Φενέρ, ένας κύκλος που ολοκληρώθηκε το 2020 -και έπειτα επέστρεψε στη βάση του: Την Παρτίζαν.

Ο Γκούντουριτς λοιπόν, έχει αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του και τώρα που προπονητής του είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπορεί να πει «με βεβαιότητα», όπως ίδιος τονίζει, «πως ο Σάρας θα γίνει ως κόουτς όσο επιτυχημένος είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς». Όσο... βαριά κι αν ακούγεται αυτή η προσέγγιση, ο Γκούντουριτς έχει στοιχεία γι' αυτό και τα παραθέτει.

«Είναι ήδη ένας από τους καλύτερους προπονητές που υπάρχουν και θα δείτε πως στο τέλος της καριέρας του, οι τίτλοι που θα κατακτήσει και η συνολική του παρουσία θα τον θέτουν ως έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών, αν όχι τον καλύτερο!», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας.

Επίσης, εξήγησε πως «καθημερινά τον βλέπω να εξελίσσεται. Δοκιμάζει καινούργια πράγματα και φέρνει νέες ιδέες στο γήπεδο». Για τον ίδιο, που έχει δουλέψει με σημαντικούς προπονητές (πέραν των προαναφερθέντων), συμπεριλαμβανομένου και του Δημήτρη Ιτούδη που αντικαταστάθηκε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν από τον Γιασικεβίτσιους και με τους Ιγκορ Κοκόσκοφ, Σάσα Τζόρτζεβιτς, αλλά και με τον ανερχόμενο Αμερικανό, Τέιλορ Τζένκινς, τη σεζόν που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις (2019-20), τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: «Είναι μεγάλο προνόμιο να παίζει και να μαθαίνεις από τον Σάρας».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξηγεί τον βασικό πυλώνα της φιλοσοφία του: «Κάθε μέρα, μία ευκαιρία για να γίνεις καλύτερος» (vid)
EUROLEAGUE

11:00 - 26.03.2024

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξηγεί τον βασικό πυλώνα της φιλοσοφία του: «Κάθε μέρα, μία ευκαιρία για να γίνεις καλύτερος» (vid)

H Euroleague παρουσίασε τη νέα σειρά με τίτλο «Masterminds» και στο πρώτο επεισόδιο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αναλογίζεται το παρελθόν, θυμάται το 1991, την αρχή της διαδρομής, τις κατακτήσεις με τον Παναθηναϊκό και κοιτάζει το μέλλον!

Αγωνιστικά και στατιστικά, η Φενέρμπαχτσε σίγουρα έχει ευνοϊθεί από τον ερχομό του Γιασικεβίτσιους. Στα 18 ματς που έχει κάτσει στον πάγκο της έχει 13 νίκες, ενώ συνολικά η ομάδα βρίσκεται στο 19-12 και ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό. Θέλει να κρατήσει την έκτη θέση στην κατάταξη και να πάρει την απευθείας πρόκριση στα Playoffs.

Eχει μπροστά της τρεις αγώνες για να τα καταφέρει: Με την Άλμπα Βερολίνου (29/3), την Αναντολού Εφές (5/4) και την τελευταία αγωνιστική (12/4) θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Διότι, παίζουν στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.