Τέλος ο Σκαριόλο από τη Βίρτους Μπολόνια!

Σέρτζιο Σκαριόλο

i

© photo by Matteo Marchi / Getty Images / Ideal Images

Τέλος ο Σκαριόλο από τη Βίρτους Μπολόνια!

Γιώργος Γαβριλάκης 12:06 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 15.09.2023

Τελικά η... κόντρα οδήγησε σε απόλυση. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο παραπονέθηκε για την συμπεριφορά της διοίκησης της Βίρτους Μπολόνια και κυρίως για τις μεταγραφές που δεν έγιναν και η ομάδα αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο εκφράστηκε δημοσίως για την απογοητευτική, κατά την άποψή του, συμπεριφορά της διοίκησης που έχει αφήσει αποδυναμωμένη την Βίρτους Μπολόνια εν όψει της νέας χρονιά. Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος είναι και εκλέκτορας της εθνικής Ισπανίας, παραπονέθηκε για τις μεταγραφές που... δεν έγιναν, ενώ ήταν απογοητευμένος που η διοικούντες για λόγους περικοπών θέλουν να διώξουν και τον Ίφε Λούντμπεργκ. Τελικά, έδιωξαν πρώτα τον ίδιο, αφού ο Δανός γκαρντ δεν έχει αποδεσμευτεί ακόμα.   

Ο σύλλογος του ιταλικού βορρά με το που μπήκε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/9) κι ενώ τις τελευταίες μέρες είχε διαμορφώσει τις σκέψεις, αλλα δεν είχε πάρει αποφάσεις, ανακοίνωσε την αποδέσμευση του Σκαριόλο με μία λυτή ανακοίνωσε μέσω των social media. 

Το εντυπωσιακό είναι πως στο ξεκίνημα του καλοκαιριού η Βίρτους ουσιαστικά παρακάλαγε τον Σκαριόλο να τιμήσει το συμβόλαιό του και να αγνοήσει κυρίως το ενδιαφέρον των Τορόντο Ράπτορς να τον πάρουν ξανά μαζί τους στην Αμερική, αλλά και της Μπαρτσελόνα που τον ονειρευόταν για αντικαταστάτη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Πριν δηλαδή, αποφασίσουν να δώσουν την ομάδα στον rookie κόουτς και πάλαιο ποτέ παίκτη της ομάδας, Ρότζερ Γκριμάο. 

Τελικά, ο Σκαριόλο έμεινε στη Μπολόνια, αλλά τώρα μαζεύει τα πράγματά του και απομένει να δούμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του, καθώς το... κουκιά στην Euroleague είναι μετρημένα. Ο Γιασικεβίτσιους είναι ελεύθερος πάντως, όπως και ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος συχνά πυκνά εμφανίζεται σε φήμες περί επιστροφής του στους πάγκους μετά την τετραετία του (2018-2022) στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι.