O Σκαριόλο είναι... εκνευρισμένος με τη διοίκηση της Βίρτους, που πλέον σκέφτεται την απόλυση του Ιταλού κόουτς

Σέρτζιο Σκαριόλο

i

© Intime

O Σκαριόλο είναι... εκνευρισμένος με τη διοίκηση της Βίρτους, που πλέον σκέφτεται την απόλυση του Ιταλού κόουτς

Γιώργος Γαβριλάκης 10:43 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 15.09.2023

Οι δηλώσεις του Σέρτζιο Σκαριόλο για τον προβληματισμό του όσον αφορά στις αποφάσεις της διοίκησης της Βίρτους Μπολόνια έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και μάλιστα η ομάδα μέχρι που σκέφτεται να τον απολύσει...

Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν της Euroleague, είκοσι μέρες πριν για την ακρίβεια, η Βίρτους Μπολόνια έχει αμφιβολίες για το αν ο κόουτς Σέρτζιο Σκαριόλο είναι ο άνθρωπος που πρέπει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. 

Οι φήμες περί αποχώρησης του Ιταλού προπονητή, ο οποίος είναι και ο εκλέκτορας της εθνικής Ισπανίας, είχαν δημιουργηθεί από το ξεκίνημα κιόλας του καλοκαιριού, αλλά η Βίρτους είχε εξηγήσει μέσω επίσημων δηλώσεων πως παρά τους... καπνούς δεν υπάρχει περίπτωση φωτιάς. Βέβαια, τότε περισσότερο ο Σκαριόλο είχε σκεφτεί την απομάκρυνσή του και θα το είχε πράξει αν οι Τορόντο Ράπτορς κατέληγαν σε αυτόν και όχι τελικά στον Ντέγιαν Ρατζάκοβιτς

Τελικά έμεινε στην Μπολόνια, αλλά από τότε φαίνεται πως έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Η ομάδα φαντάζει περισσότερο αποδυναμωμένη παρά ενισχυμένη κάτι που δεν κάνει ιδιαίτερα ευχαριστημένο τον Σκαριόλο. Το μειωμένο μπάτζετ ήταν δεδομένο, με τον προπονητή να δηλώνει επί του θέματος πως «θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση, εκείνη μου έδωσε αυτή την ομάδα για να την κάνω ανταγωνιστική κάνοντας ό,τι είναι δυνατό με τα διαθέσιμα μέσα». 

Αυτή του η διατύπωση φαίνεται πως δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους που διαχειρίζονται διοικητικά τον σύλλογο του ιταλικού βορρά, που έχει αποφασίσει να αποδεσμεύσει και τον Ίφε Λούντμπεργκ για λόγους περικοπών. Ο 28χρονος Δανός γκαρντ για τον Σκαριόλο «είναι απαραίτητος και στις προπονήσεις βλέπω ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά η διοίκηση αποφάσισε πως δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν». 

Μπάγερν Μονάχου: Το βαυαρικό project, ο Πάμπλο Λάσο και το μεσοπρόθεσμο πλάνο
EUROLEAGUE

20:45 - 14.09.2023

Μπάγερν Μονάχου: Το βαυαρικό project, ο Πάμπλο Λάσο και το μεσοπρόθεσμο πλάνο

Το όραμά της ήταν αυτό που γοήτευσε τον Πάμπλο Λάσο και επέλεξε να επιστρέψει στην προπονητική για να αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου. Η διοικητική δομή των βαυαρών, οι φιλοδοξίες τους στο μπάσκετ και το νέο γήπεδο που θα τα αλλάξει όλα!

Από τη Μπολόνια φέτος αποχώρησαν ο Μίλος Τεόντοσιτς (πήγε στον Ερυθρό Αστέρας), έμεινε ο Τόρνικε Σενγκέλια, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, αλλά αποχώρησαν επίσης και οι Νίκο Μάνιον (Μπασκόνια), Μαμ Ζαϊτέ (Μονακό), Σέμι Οτζελέγια (Βαλένθια) με προορισμό άλλες ομάδες της Euroleague.