Σκαριόλο: «Πιο ανταγωνιστική η φετινή Euroleague, ενισχύθηκαν αρκετά οι ομάδες που πέρυσι δεν μπήκαν στα playoffs»

Σέρτζιο Σκαριόλο

Σκαριόλο: «Πιο ανταγωνιστική η φετινή Euroleague, ενισχύθηκαν αρκετά οι ομάδες που πέρυσι δεν μπήκαν στα playoffs»

Νίκος Καλαμπάκας 15:46 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 13.09.2023

Ο Σέρχιο Σκαριόλο μίλησε για τη φετινή Euroleague, απέφυγε να αναλύσει τους στόχους της Βίρτους και επισήμανε ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από τα προηγούμενα.

Συνέντευξη Τύπου για τη Βίρτους Μπολόνια και τους στόχους της τη νέα σεζόν, παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας, Σέρχιο Σκαριόλο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η φετινή Euroleague θα είναι ακόμα πιο δύσκολη από την περσινή, αφού όπως είπε «οι ομάδες που δεν μπήκαν στα playoffs έχουν κάνει τις καλύτερες μεταγραφές», ενώ για δήλωσε ανυπόμονος για το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος:

«Προσπαθώ να γνωρίσω ακόμα καλύτερα την ομάδα και τους νέους παίκτες μας. Έχω πολλή ενέργεια και είμαι ενθουσιασμένος αφού η νέα σεζόν θα είναι απαιτητική και πρέπει να είμαστε έτοιμοι», είπε αρχικά.

Μιλώντας για τους στόχους της νέας σεζόν ο Σκαριόλο απέφυγε να απαντήσει:

«Στόχοι και φιλοσοφία; Αυτή είναι ερώτηση για τους τζένεραλ μάνατζερς. Ο σύλλογος έχτισε αυτή την ομάδα και μου την παρέδωσε. Το ρόστερ χτίστηκε από τους μάνατζερ και πρέπει να τους δώσουμε τα εύσημα που ήταν ικανοί να συνθέσουν ένα τέτοιο ρόστερ με τα διαθέσιμα χρήματα που υπήρχαν. Τώρα είναι στο χέρι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι συνέβη και πέρυσι η ομάδα έχασε το... τρένο των playoffs στην Euroleague, ο Σκαριόλο απάντησε:

«Φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Κοιτάζοντας τα ρόστερ των ομάδων της Euroleague νομίζω ότι οι ομάδες που πέρυσι δεν μπήκαν στα Playoffs έχουν κάνει τις καλύτερες μεταγραφές. Ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος τη νέα σεζόν, πρέπει να προετοιμαστούμε σκληρά».

Τέλος, ο κόουτς της ιταλικής ομάδας αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Λούντμπεργκ, τονίζοντας: 

«Σχετικά με τον Λούντμπεργκ, η απόφαση είναι της διοίκησης. Ο σύλλογος είχε μια επαφή με τον εκπρόσωπο του παίκτη, θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Προπονείται κανονικά με την ομάδα και το κάνει καλά, όπως πάντα. Αυτές οι αποφάσεις βασίζονται στα οικονομικά έσοδα και έξοδα».