Ίφε Λούντμπεργκ: Ένας (οσονούπω) free agent που μπορεί να «ταράξει» την Euroleague

Ίφε Λούνμπεργκ

i

© Euroleague

Ίφε Λούντμπεργκ: Ένας (οσονούπω) free agent που μπορεί να «ταράξει» την Euroleague

Ο Ίφε Λούνμπεργκ βρίσκεται μια ανάσα από την έξοδο στη Βίρτους Μπολόνια, η οποία δεν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν, με τον Δανό γκαρντ να αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για πολλές ομάδες που θέλουν μια «ένεση» ποιότητας στην περιφέρειά τους.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση πως ο Ίφε Λούντμπεργκ δεν θα αγωνιστεί στη Βίρτους τη νέα σεζόν.

«Ο Ίφε Λούντμπεργκ δεν υπολογίζεται ως απουσία για εμάς. Δεν θα είναι μέλος του ρόστερ της Βίρτους. Η απόφαση έχει να κάνει με τη διοίκηση. Ο Ίφε προπονείται με επαγγελματισμό και σοβαρότητα» πρόσθεσε ο προπονητής των Μπολονέζων, εξηγώντας πως: «Υπάρχουν αποφάσεις που σχετίζονται με την ισορροπία των διαθέσιμων πόρων. Δεν έχει σημασία ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις, πρέπει να προσαρμοστείς να είσαι ενωμένος», είπε ο Σέρτζιο Σκαριόλο, γεγονός που έβαλε φωτιά στις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague.

Ο Λούντμπεργκ είναι ένας παίκτης με τρομερή εμπειρία από το τοπ επίπεδο, έχοντας παίξει σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βίρτους Μπολόνια, πέραν του ΝΒΑ, είναι σε καλή ηλικία (δεν έχει κλείσει ακόμη τα 30) και μπορεί να κάνει την διαφορά στην περιφέρεια πολλών ομάδων.

Βέβαια δεν είναι όλα... ρόδινα. Με συμβόλαιο επταψήφιο ο Ίφε Λούντμπεργκ δεν έπιασε την περσινή σεζόν στη Βίρτους, παρότι μετακόμισε στην Μπολόνια με μεγάλες προσδοκίες, έχοντας αφήσει το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Μόλις 8 πόντους μέσο όρο μέτρησε πέρσι με 2 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ, νούμερα που δεν δείχνουν την πραγματική του αξία. Έτσι και ο ίδιος θα θελήσει να βρει μια ομάδα για να κάνει μέσα από αυτή μια επανεκκίνηση και να επιστρέψει στους διψήφιους μέσους όρους που είχε και με την ΤΣΣΚΑ.

Το Sportal επικοινώνησε με την πλευρά του παίκτη, η οποία τόνισε πως «όλα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή», καθώς δεν έχει έρθει το επίσημο διαζύγιο με την Βίρτους Μπολόνια, αλλά δεν έχει υπάρξει και κάποια συμφωνία ακόμα με άλλη ομάδα από Ευρώπη ή ΗΠΑ.

Το σίγουρο είναι πως σε μια αγορά που φέτος είχε ελάχιστους παίκτες, το όνομα του Ίφε Λούντμπεργκ μπορεί να... ταράξει τα νερά, έστω και αν είμαστε μόλις 20 μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ της Euroleague.